Iznenađenje s Dalekog istoka

ATP Finals: Federer izgubio, kriva mu podloga

Ujedno za Nishikorija je ovo bila prva pobjeda nad Federerom nakon 2014. godine.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2018. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju prvog dana ATP Finalsa veliko iznenađenje. Japanac Kei Nishikori koji je uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Nadala, dobru formu iz Beča i Bercyja potvrdio savladavši Rogera Federera neočekivano lako u dva seta 7:6(4), 6:3 nakon 88 minuta igre.

Japanac je odmah na startu trinaeste igre napravio dva mini breaka za prednost od 4:1, što je bilo više nego dovoljno za prvi set. Nakon što je Federer na početku drugog seta došao do breaka izgledalo je kako hvata pravi ritam, međutim Nishikori odmah uzvraća i s novim breakom u šestom gemu trasira put pobjede. Japan će nakon ovog trijumfa ostati upisan kao postao prvi tenisač koji je svladao Federera u dva seta u grupnoj fazi Završnog turnira.

Ujedno za Nishikorija je ovo bila prva pobjeda nad Federerom nakon 2014. godine.

- Nikad nije lako kada igrate protiv idola. Bez obzira gdje i kada igrate, to je uvijek veliki izazov. Zato je ova pobjeda veća. Mislim da sam ja bio agresivniji, izlazio sam više na mrežu, ali sam imao i malo sreće. Mislim da smo obojica bila van ritma u prvom setu, u drugom sam ja ipak odigrao bolje.

Federer je nakon poraza istakao kako je imao velikih problem s prilagođavanjem na podlogu koja ga je iznenadila.

- Ova podloga je bila definitivno sporija nego u prethodne tri, pa sam morao proći period prilagođavanja. Obojica smo se mučili u prvom setu, ali smo u drugom bili bolji i podigli smo nivo. Brzo sam izgubio break prednosti i mislim da je to na kraju presudilo, rekao je kratko Fedrer koji se osvrnuo i na opomenu koju je zaradio Tražio sam obrazloženje zbog opomene. Sudac je mislio da sam bijesan, ali nisam bio. Nakon meča jesam, zato što sam izgubio, dodao je Roger koji u drugom kolu igra protiv Dominica Thiema.

Kopirati
Drag cursor here to close