Curtoni slavila

Težak pad Sofije Goggie

Težak pad doživjela je trenutačno najbolja skijašica u brzim disciplinama, Talijanka Sofia Goggia, drugi u samo dva tjedna. Nakon teškog pada, na trenutak je ostala ležala na stazi, ali je ustala vrišteći.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2022. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije godine nakon trijumfa u Banskom, Elena Curtoni, skijašica iz Italije je ponovo na onoj najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Talijanska skijašica je slavila, na domaćem terenu, Cortini d' Ampezzo, gdje je na rasporedu bio superveleslalom. Olympia delle Tofane staza je opet bila neugodna za čak 22 skijašice koje nisu uspjele završiti utrku.

U tom društvu se našla i Elvedina Muzaferija koja je imala startni broj pedeset. Nažalost, jedan vrlo neugodan, težak pad doživjela je trenutačno najbolja skijašica u brzim disciplinama, Talijanka Sofia Goggia, drugi u samo dva tjedna. Nakon teškog pada, na trenutak je ostala ležala na stazi, ali je ustala vrišteći. Uz pomoć radnika obukla je skije i odskijala bez pomoći do cilja, a potom se uputila prema medicinskom šatoru žaleći se na bolove u desnom koljenu.

Video: Težak pad Sofie Goggie

Ovo je drugi ružan pad Talijanke dva tjedna prije Zimskih olimpijskih igara, a već je imala udes u Zauchenseeu, ali nije pretrpjela nikakve posljedice.

U sjeni njenog pada ostao je trijumf njene zemljakinje, Curtoni koja je slavila s 1:20.98. Tamara Tippler iz Austrije je bila druga (+0.9), Michelle Gisin iz Švicarske treća (+0.24). U poretku superveleslaloma vode tri Talijanke - Brignoni (377), Curtoni (348) i Goggia (332), a ukupno je i dalje najbolja Amerikanka Michaela Schiffrin (981) koja je danas bila 16.

Kopirati
Drag cursor here to close