Marušići

Zlato i srebro za mostarsku obitelj na državnom taekwondo prvenstvu

David i Dora su sretni što mogu Mostar predstaviti na europskoj i svjetskoj sceni.
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2020. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dora Marušić postala je državna prvakinja BiH u taekwondou, a njen brat David Marušić postao je vice prvak izubivši finalnu borbu od treće plasiranog na svjetskom prvenstvu te osvajača europskih medalja.

Naime, u organizaciji Taekwondo saveza BiH, u zeničkoj Areni održano je državno prvenstvo Bosne i Hercegovine. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera na turniru je sudjelovalo 310 natjecatelja iz 39 klubova.

Marušići već dugi niz godina drže titulu u svojim rukama i kao jedini natjecatelji u seniorskoj konkurenciji iz Mostara koji se natječu u ovom sportu, te su dugogodišnji članovi juniorske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Dora Marušić

Sa ostvarenim rezultatom sa prvenstva su osigurali svoje mjesto i u budućim nastupima reprezentacije. Trenutno se pripremaju za Europsko klupsko prvenstvo, koje bi se trebalo održati od 21. – 25. studenog u Zagrebu.

Pored toga, Taekwondo savez Bosne i Hercegovine je u pripremama Europskog prvenstva, koje bi se trebalo održati u Sarajevu u mjesecu prosincu.

David i Dora su sretni što mogu svoj Mostar predstaviti na europskoj i svjetskoj sceni, te se nadaju da će svojim uspjesima pokazati put drugim naraštajima iz Mostara koji žele se okusiti u ovom atraktivnom sportu.

S obzirom da pripreme i putovanja iziskuju velika materijalna sredstva uvijek se nađu ljudi koji prepoznaju trud ovih mladih ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close