Liga

Tko je najbolji u taekwondo klubu Cro Star Mostar?

Liga se sastojala od 3 discipline: poligoni, leteće tehnike (po kojima je taekwondo i poznat), i naravno borbe.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2021. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taekwondo klub Cro Star Mostar organizirao je za svoje članove Cro Star Taekwondo ligu 2020 koja je trajala do samog kraja godine. Liga se sastojala od 3 discipline: poligoni, leteće tehnike (po kojima je taekwondo i poznat), i naravno borbe.

Natjecanje u poligonima i letećim tehnikama je bilo podjeljeno u dvije uzrasne skupine, a u borbama su svi sudionici bili podjeljeni po standardnim kategorijama.

Foto: PR / Taekwondo klub Cro Star Mostar

Sve skupine su bile pune, te se zaista trebalo potruditi kako bi se osvojila medalja.

Održana su 4 kola lige, nakon čega se organizirala svečana dodjela medalja.

Pobjednici natjecanja u poligonima su Josip Bevanda i Leonarda Šunje.

Pobjednici natjecanja u letećim tehnikama su Ivo Planinić i David Ilić.

Borbe su zaista bile atraktivne, i svi natjecatelji lige su se maksimalno potrudili kako bi se izborili za medalje. Bilo je 11 kategorija u borbama, a osvajači zlatnih medalja su sljedeći: Andrej Matić, Sebastian Vučić, Matej Zelenika, David Ilić, Josip Milićević, Teo Planinić, Vanesa Matić, Mia Sesar, Gabriela Šunje, Jelena Ćeško i Leonarda Šunje.

''Budući da zbog pandemije Corona virusom nismo imali turnire, na koje smo bili planirali ići, organizirali smo našu Cro Star Taekwondo ligu 2020., na kojoj su nastupili svi naši članovi, osim malenih Taekwondo klinaca i novih članova, za koje smo pripremili nešto drugo u ovoj godini. Sudionici lige su dali sve od sebe, i svu onu motivaciju i žar, koje imaju na turnirima, usmjerili su na ligu. Ligu su pored mene vodili još treneri Boris Knezović i Teo Jergović i bilo nam je veliko zadovoljstvo vidjeti kako se naši članovi trude i koliko su napredovali'', rekla je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / Taekwondo klub Cro Star Mostar

Pored lige u Taekwondo klubu Cro Star održala se i ceremonija proglašenja najboljih sportaša kluba. Zbog karantene i trenutne situacije turniri su redom bili odgođeni, no održalo se Državno prvenstvo BiH i Prvenstvo Federacije BiH.

Taekwondo klub Cro Star je nastupio na ova dva turnira, ali nažalost u jako malom sastavu, jer roditelji nisu bili suglasni da djeca putuju zbog pandemije Corona virusom.

No, uspjeh nije izostao, te je za najbolju sportašicu kluba za 2020. godinu proglašena Iva Grbešić, koja je na oba turnira osvojila zlatnu medalju. Iva je trostruka prvakinja, aktualna je državna prvakinja i prvakinja Federacije BiH, ali i prvakinja s posljednjeg Prvenstva Herceg-Bosne.

Foto: PR / Taekwondo klub Cro Star Mostar

Za svoj uspjeh nagrađeni su još sljedeći natjecatelji: Ana Grbešić, Josip Bevanda, Nika Šunjić i Iva Šunjić, a Ante Milićević i Lucija Kovačević su nagrađeni u posebnim kategorijama.

''Cijeli klub sudjeluje u prikupljanju plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od multiple skleroze Vjera i borba, a Ante je uvjerljivo donio najviše, i kroz cijelu godinu je bio marljiv, što također treba nagraditi, jer je važno i drugima pomagati. Lucija Kovačević je nagrađena, jer je osvojila prvo mjesto na natjecanju u crtežima, koje je tijekom karantene organizirao Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine'', dodala je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / Taekwondo klub Cro Star Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close