Seniorke

Loš nastup bh. predstavnica drugog dana europskog Taekwondo prvenstva

Bosna i Hercegovina je imala šest predstavnica.
Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2020. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana europskog Taekwondo prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama na rasporedu su bile borbe seniorki.

Na borilištima je sudjelovalo ukupno 77 natjecateljica, a najbolje rezultate ostvarili su predstavnice Francuske. Drugo mjesto zauzela je ekipa Velike Britanije dok je treća bila reprezentacija Izraela.

U kategoriji do 57 kilograma najbolja je bila dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones koja je do finala pobjedila predstavnice Srbije, Češke i Poljske, dok je u posljednjem meču savladala predstavnicu Turske.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Hatice Kubra Ilgun, dok su bronzane bile Patrycja Adamkiewicz iz Poljske i Marta Calvo iz Španije.

U kategoriji do 67 kilograma najbolja je bila Magda Wiet iz Francuske, srebrena je bila Matea Jelić iz Hrvatske, dok su Ikra Kayir iz Turske i Cecilia Castro iz Španije bile trećeplasirane.

U kategoriji do 49 kilograma najbolja je bila predstavnica Izraela Abishag Semberg, drugoplasirana je bila Adriana Cerezo iz Španjolske, dok su treće mjesto osvojile predstavnice Velike Britanije Jordyn Smith i Maddison Moore.

U kategoriji 67 kilograma najbolja je bila Althea Laurin iz Francuske, drugo mjesto zauzela je predstavnica Turske Nafia Kus, dok su bronzane bile Rebecca Mcgowan iz Velike Britanije, te Marlene Jahl iz Austrije.

Bosna i Hercegovina je imala šest predstavnica.

Sara Grubišić je poražena od predstavnice Rumunije, Ivana Šarenac od predstavnice Moldavije, Edna Abaspahić je poražena od predstavnice Češke , Indira Fazlić od predstavnice Srbije, te Dora Marušić od predstavnice Francuske.

Jedina natjecateljica iz BiH koja je ostvarila pobjedu je Marija Štetić koja je savladala predstavnicu Slovačke, ali je u drugom krugu poražena od reprezentativke Turske koja se već kvalificirala na Olimpijske Igre u Tokiju.

Najbolja reprezentacija u ukupnom plasmanu seniora i seniorki bila je reprezentacija Francuske, drugoplasirana je bila Velika Britanija, dok je treća bila reprezentacija Srbija.

U subotu se nastavlja Europsko prvenstvo za kadete, dok su posljednjeg dana na programu borbe kadetkinja.

Kopirati
Drag cursor here to close