Međunarodni štih

Sve spremno za ČUT: Stazama Čvrsnice trčat će i Čileanac

Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2023. u 15:05 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook/ Čvrsnica ultra trail / Trkač planinarske utrke Čvrsnica ultra trail

"Kuriozitet je da ove godine očekujemo dolazak trkača iz Čilea, tako da nam je od naseljenih kontinenata u ovih sedam izdanja ostala još jedino Azija od kud do sada nismo imali natjecatelja", kazao je za Bljesak.info Ivan Leženić iz HPD Prenj 1933 Mostar.

Naime, najavio je on sedmo izdanje planinarske utrke Čvrsnica ultra trail koja će se u subotu 26. kolovoza održati na području Parka prirode Blidinje, odnosno Čvrsnice.

Rezervirajte subotu 

"Očekujemo oko 200 natjecatelja, većinom iz Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske", naveo je Leženić.

Foto: Facebook/ Čvrsnica ultra trail / Sve spremno za Čvrsnica ultra trail

Iako je za subotu najavljena manja količina padalina, organizatori su optimistični. 

"Nadamo se da će svi natjecatelji ući u cilj prije kiše, ali s planinom kao što je Čvrsnica nikad se ne zna.  Težak je to i surovi hercegovački kamen, a Čvrsnica ultra trail jedna od najtežih trail utrka u BiH", istaknuo je za Bljesak.info Leženić.

Podsjetimo, planinarsku utrku Čvrsnica ultra trail organiziraju HPD Prenj 1933 Mostar i Udruga Visit Blidinje, a natjecatelji se mogu okušati na tri staze.

3 staze 

"Najkraća staza 'The Spaghetti' – mala ljepotica koja će vas provesti kroz Masnu Luku i podnožje Čvrsnice, a nudi taman onoliko da se uvedete u planinsko trčanje, zaljubite u planinu i poželite se sljedeće godine okušati na nekoj od 'tvrđih' kaubojskih staza. Ova je staza namijenjena početnicima, cestovnim trkačima i planinarima koji se žele okušati u planinskome trčanju, a stazu možemo opisati i kao obiteljsku stazu za šetnju roditelja i djece", ranije su pojasnili iz HPD Prenj 1933 Mostar.

Oni željni izazova u subotu će svoju fizičku spremu testirati na stazi "The Bad" od 35 kilometara s ukupnom elevacijom uspona od gotovo 2300 metara. Svi koji su izabrali ovu stazu upoznat će svaki kutak Čvrsnice jer ih staza vodi od Hajdučkih vrata do uspona na Pločno (2228 mnv) i Veliki Vilinac (2118 mnv) te kroz Masnu Luku i Borićevac.

Treća opcija je staza srednje dužine "The Good" od 25 kilometara s ukupnom elevacijom od 1500 metara, a koja trkače vodi na nešto manji krug oko Čvrsnice.

"Čvrsnica ultra trail je pravi izazov za sve sportaše, zato i ove godine trčimo Čvrsnicu uz poruku 'Don’t mess with Čvrsnica!'", zaključili su organizatori.

Foto: Facebook/ Čvrsnica ultra trail / Stazama Čvrsnice
Kopirati
Drag cursor here to close