Mostar

Stigle pohvale iz EJU za mostarsku Neretvu

Obzirom da je bilo prvo i da je ovoliki broj natjecatelja bio neočekivan, ugodno su se iznenadili i sve objavili na zvaničnim stranicama EJU
Sport / Ostali sportovi | 18. 12. 2023. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom održavanja 1.Državnog judo kata prvenstva BiH, sjajne vijesti stižu za JK Neretva i grad Mostar. Naime, ovaj mostarski klub je bio domaćin povijesnog prvenstva BiH u judo katama te prvi u Europi koji su održali Europski Dječji Kata Festival na kojem je nastupilo više od 30 djevojčica i dječaka do 11 godina.

Ovo je prvi klub iz BiH koji je dobio sjajne pohvale od europske judo unije (EJU) za sjajnu organizaciju nekog prvenstva. Obzirom da je bilo prvo i da je ovoliki broj natjecatelja bio neočekivan, ugodno su se iznenadili i sve objavili na službenim stranicama EJU.

Podsjećamo da je prvenstvo BiH otvorio gradonačelnik grada Mostara, g.Mario Koridć koji je također dao sve pohvale za organizaciju i bio potpora ovom prvenstvu.

Na prvenstvu je nastupilo deset judo klubova iz cijele BiH, a natjecali su se u dvije kate, Nage no Kata i Katame no Kata u uzrastima djece od 11 godina pa sve do uzrasta seniora.

Bosna i Hercegovina je zvanično dobila domaćinstvo Europskog Judo Kata prvenstva za 2024. godinu i Kodokan Kata Seminar na osnovu nastupa i  rezultata bh judo kata reprezentativaca iz Mostara.

Glavni povjerenik EJU za katu, Slaviša Bradić rekao je, kako je prilično impresioniran skupinom judaša s kojima je imao priliku raditi te podržao sav rad trenera Ćeške, uz obećanje daljnje potpore.

"Nakon nastupa reprezentacije na Europskom prvenstvu u Rijeci i Podčetrteku, Bosna i Hercegovina je učvrstila svoj status među zemljama koje imaju kvalitetne i talentirane natjecatelje i vrsne judo majstore".

Kopirati
Drag cursor here to close