Poznati polufinalisti

Springboksi i All Blacksi još nisu za baciti

Nije Francuze spasio ni povratak kapetana Duponta, vodili su do 67. minute 25:19, ali tada je Eben Etzebeth postigao polaganje, a Pollard pretvorio te je JAR opet povela i zadržala prednost do kraja.
Sport / Ostali sportovi | 16. 10. 2023. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polufinale su sanjali Irci, sanjali Velšani, Francuzi. Sanjali su i sanjat će još najmanje četiri godine. Jer ove nisu uspjeli. Iako su Irska, Wales, Francuska nekako imali status blagih favorita u četvrtfinalnim duelima Svjetskog kupa u Francuskoj. Na kraju se ispostavilo samo blagi, što je definitivno bilo premalo.

Wales je prvi stradao. Argentinci su pokazali koliko su žilavi, borbeni, neugodni. Do 35. minute se činilo kako je Wales na dobrom putu, ali se popularni Pumasi nisu predavali. Bolje rečeno zahvaljujući Emilianu Boffelliju su držali priključak. Četiri kaznena udarca je iskoristio do 48. minute, dok su se presudnim pokazala polaganja Joela Sclavija, posebno Nicolasa Sancheza tri minute prije kraja. Na kraju je Argentina slavila 29:17.

"Mi jesmo i volimo biti reprezentacija koja se za sve mora krvavo izboriti. Živimo u trenutku i borimo se jedne za druge. Ostajem
još dva tjedna s ovom momčadi, zapravo ne želim da ovo nikada ne prestane", poručio je vrlo emotivni kapetan Argentine Julian Montoya. Argentina će u polufinalu igrati protiv Novog Zelanda. Koji je još jednom zatvorio vrata Ircima.

Video: Argentina - Wales 

Novi Zeland je bolje ušao u dvoboj s Irskom, koja drži prvo mjesto na ljestvici najboljih ragbijaških reprezentacija svijeta. Trostruki svjetski prvaci su na polovici prvog poluvremena vodili 13:0.

Irci se nisu predavali, vratili su ih u život polaganjima Bundee Aki i Jamison Gibson-Park. U drugom dijelu je Novi Zeland ponovno prvi došao do polaganja preko Jordana, a Barrett pretvorio za 25:17. Irce je u igru vratila sučeva odluka kojom je dodijelio kazneno polaganje reprezentaciji u zelenim dresovima za 24:25 te poslao "na hlađenje" Taylora.

Video: Novi Zeland - Irska 

No, koliko god Irci navaljivali, novozelandska obrana je izdržala sva iskušenja, a Barrettov pogodak iz kaznenog udarca u 69. minuti ostao je posljednja uspješna akcija za konačnih 28:24.Tako je prekinut niz od 17 uzastopnih pobjeda irske reprezentacije, a nastavljen niz neuspješnih nastupa na svjetskim prvenstvima. Naime, Irci nikada nisu uspjeli preskočiti četvrtfinalnu prepreku.

Englezi su zaustavili veliki priču malog Fidžija. Koji je do deset minuta prije kraja držao utakmicu u egalu. U 55. minuti je Engleska vodila 24:10, ali onda ide serija Fidžija. Idu polaganja Ravaia i Botitua u samo četiri minute i Fidži se vratio u utakmicu.

Međutim, tada na scenu stupa Farrell koji se odlučio za udarac iz odskoka koji je pogodio za prednost Engleske 27:24, u 78. minuti je engleski kapetan još jednom bio precizan iz kaznenog udarca za 30:24, a Fidži u svom posljednjem napadu na utakmici, u kojem mu je bilo potrebno polaganje uz pretvaranje za preokret, nije ozbiljnije zaprijetio.

Video: Engleska - Fidži 

Francuzi su u prvom krugu po skupinama izgledali sjajno. Činilo se kako je finale nešto najmanje što će napraviti domaćini.Na kraju nisu došli niti do polufinala. JAR je, nakon po mnogima najboljeg poluvremena na ovom SP-u, šokirala domaćina Francuze, pred više od 80.000 navijača na St. Denisu pobijedila je 29:28.

Nije Francuze spasio ni povratak kapetana Duponta, vodili su do 67. minute 25:19, ali tada je Eben Etzebeth postigao polaganje, a Pollard pretvorio te je JAR opet povela i zadržala prednost do kraja

Video: Francuska - Južna Afrika 

U polufinalu za četiri dana igraju Argentina i Novi Zeland, dan poslije na rasporedu je drugo polufinalu u kojem će se sastati JAR i Engleska.

Kopirati
Drag cursor here to close