Ne propustite

Slijedi spektakl, Irska protiv Novog Zelanda za polufinale

Na Saint-Denisu igraju Irska i Novi Zeland. Što se tiče rivalstva, ono je u posljednjih desetak godina postalo zaista intenzivno, točnije 2016. prvom pobjedom Iraca protiv Novozelanđana.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2023. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je počelo još 8. rujna utakmicom Francuska - Novi Zeland. Od tada do danas je odigrano 40 utakmica, po skupinama nakon čega smo dobili osam putnika u četvrtfinale Svjetskog kupa u rugbyju. Najveća senzaciji se dogodila u skupini C, gdje je Fidži savladao Australiju.

Jedinu reprezentacije od sedam koje su osvajale Svjetski kup koju nećemo gledati u završnici. Fidži je dobio Australiju 22:15, pa je prošao dalje i pored poraza od Portugala 24:23. Zahvaljujući bodu koji se dodjeljuje za poraz sa sedam ili manje razlike. 

Ostalo društvo je očekivano, tu je sedam od osam reprezentacija rangiranih u Top 8 na svijetu. Irska, Južna Afrika, Francuska, Novi Zeland, Argentina, Fidži, Engleska i Wales koji je trenutačno deseta reprezentacija svijeta. Wales je u skupini završio s omjerom 4-0. Pored Walesa, bez poraza su prvi krug zaključile još tri selekcije. Francuska, Irska i Engleska.

Sada u četvrtfinalu slijedi spektakl. Četiri vrhunske utakmice u dva dana. Posebno se izdvajaju dvije. Jedna utakmica je na rasporedu u subotu, druga u nedjelju. Na Saint-Denisu igraju Irska i Novi Zeland. Što se tiče rivalstva, ono je u posljednjih desetak godina postalo zaista intenzivno, točnije 2016. prvom pobjedom Iraca protiv Novozelanđana

Video: Najava Irska - Novi Zeland 

Do tada je bilo 28-0 za All Blackse, da bi Irci dobili tu prvu i još četiri od posljednjih šest, uključujući dvije pobjede na turneji po Novom Zelandu u srpnju prošle godine.

"Igrao sam puno velikih utakmica protiv Novog Zelanda. Ono što naučite je da je svaka utakmica teška kao i prethodna, bez obzira na rezultat. To je ono za što se pripremamo. Pripremamo se za najtežu utakmicu koju smo se ikada igrali" poručio je irski kapetan Johnny Sexton, legenda reprezentacije, pa i ovog sporta mogli bismo reći.

Jedan od najiskusnijih Novozelanđana Aaron Smith pun je pohvala na račun suparnika.

"Irci su sjajna momčad, najbolja na svijetu. Ali, ovo je SP i sve je na kocki. Pustite što je bilo, nova povijest će se stvarati u subotu i vidjet ćemo tko će biti bolji. U lanjskim porazima od Irske smo dosta naučili i danas smo potpuno drugačija momčad.

U prvom četvrtfinalu dana (17 sati) zahuktali Wales ide na Argentinu. Nakon četiri pobjede u skupini Velšani sanjaju prvu medalju nakon 1987. kad su bili treći.

Video: Najava Wales - Argentina 

"Don't take me home" pjevali su navijači Walesa ljeta 2016. godine kada je nogometna reprezentacija izborila plasman u polufinale Europskog prvenstva.

"Smiješno je kako se stvari mijenjaju. Da je netko prije četiri ili pet mjeseci rekao da ćemo biti prvi u skupini, da ćemo imati priliku igrati polufinale Svjetskog kupa, ljudi bi mislili da je lud. Primijetili smo kako su tjedni prolazili kako je podrška od kuće rasla, a i uvjerenje. Nadamo se da ćemo ovdje imati puno velških navijača i da će puno obitelji i prijatelja doći na utakmicu. U mojoj kući u Toulonu boravi 13 ljudi", poručio je fly-half Walesa Dan Biggar.

Kopirati
Drag cursor here to close