Pali su jako nisko

Težak udarac, najteži u povijesti, Australija ostaje bez četvrtfinala

Naravno da se nakon ovakvog neuspjeha traži smjena izbornika Eddiea Jonesa koji je tek u siječnju imenovan. Pod njegovim vodstvom Australija je prvi put u povijesti pala na rekordno nisko, na 10. mjesto Svjetske rugby ljestvice.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su na ovaj Svjetski kup stigli u jako lošoj formi, imali su priliku kroz nešto lakši ždrijeb barem dohvatiti četvrtfinale ili polufinale. Međutim ni to nije bilo dovoljno. Prvo su izgubili od Fidžija, nakon čega ih je uništo Wales 40:6.

Sada je gotovo sigurno kako će Australija prvi put u povijesti ostati bez prolaska skupine, odnosno ulaska u četvrtfinale. Australija u ovom trenutku ima isti broj bodova kao i Fidži koji tek mora igrati protiv Portugala i Gruzije pa je Australiji potrebno čudo da bi ušla u četvrtfinale.

Australija je na prethodnih devet svjetskih prvenstava četiri puta bila u finalu, osvojila je dva naslova (1991, 1999), ima dva srebra (2003, 2015), jednu broncu (2011) i jedno četvrto mjesto (1987).

Naravno da se nakon ovakvog neuspjeha traži smjena izbornika Eddiea Jonesa koji je tek u siječnju imenovan. Pod njegovim vodstvom Australija je prvi put u povijesti pala na rekordno nisko, na 10. mjesto Svjetske rugby ljestvice. Nikada prije nisu bili ispod devetog mjesta na ljestvici, a Argentina ih je sada pretekla.

Da stvar bude gora po Australiju, dan prije utakmice protiv Walesa u Sydney Morning Heraldu je izašao tekst u kojem se tvrdi kako je Jones navodno nekoliko tjedana prije početka Svjetskog kupa tajno pregovarao sa reprezentacijom Japana u preuzimanju njihove reprezentacije.

Igrači daju punu podršku Jonesu, kapetan Will Skelton tvrdi kako takve stvari nisu razlog loših partija u Francuskoj. Jones koji je Australiju vodio do finala 2003. godine, ovaj put je odlučio pružiti priliku nekolicini mlađih igrača pa su mnogi mišljenja kako on ide u gradnju jedne nove selekcije za naredni Svjetski Kup 2027. godine kojem je domaćin upravo Australija.

Kopirati
Drag cursor here to close