Kreću i treninzi

Sportska borilišta u Hrvatskoj otvaraju se krajem svibnja

Predloženi datumi za mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa za sve sportaše odnose se na razdoblje od sljedeća dva tjedna.
Sport / Ostali sportovi | 05. 05. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak sa suradnicima je u utorak održao sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) na temu popuštanja mjera u sektoru sporta.

Na sastanku je raspravljano o više područja popuštanja mjera - treninzima kategoriziranih i profesionalnih sportaša, treninzima rekreativnih sportaša, mogućnostima otvaranja fitness centara i teretana te mogućnostima početka natjecanja.

O svim područjima izneseni su prijedlozi datuma kada bi se moglo početi s pojedinim aktivnostima i na koji način, prenosi Hina.

Međutim sukladno epidemiološkoj situaciji, datume će odrediti HZJZ, odnosno posebnom odlukom definirati Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Za svaku mjeru popuštanja HZJZ objavit će i posebne preporuke koje će se morati poštivati.

Predloženi datumi za mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa za sve sportaše odnose se na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok oni za mogućnost održavanja natjecanja obuhvaćaju razdoblje kraja svibnja i prve polovice lipnja.

"Naglašavam kako svi datumi i preporuke nisu definirani već samo predloženi te moraju biti usuglašeni s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo nakon čega će konačnu odluku donijeti Stožer za civilnu zaštitu RH. Središnji državni ured za šport je iznio prijedloge, međutim sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji za koju se svi nadamo da će biti povoljna i da će svi športaši uskoro moći nesmetano nastaviti sa svojim aktivnostima", izjavio je državni tajnik Družak.

Kopirati
Drag cursor here to close