Mađari će na nogometne terene krajem svibnja

Iz NS Mađarske su naglasili da će igrači svih klubova prije nastavka sezone biti testirani na COVID-19, kao i dva puta tjedno ili prije svake utakmice.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2020. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna natjecanja u Mađarskoj trebala bi se nastaviti krajem svibnja, nakon što su 14. ožujka prekinuta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, prenosi Anadolija.

Nogometni savez Mađarske (MLSZ) objavio je na službenoj internet stranici da će se prvenstvo u muškoj konkurenciji nastaviti 30. svibnja utakmicama 26. kola. Istaknuto je da je plan da se sezona u mađarskoj eliti završi do kraja lipnja. U trenutku prekida na vrhu ljestvice je bio Ferencvaros sa 53 boda uz dvije utakmice manje od prvog pratioca MOL Fehervara koji ima 50.

Nešto ranije 23. svibnja u planu je da se odigraju prve utakmice polufinala Kupa Mađarske.

Iz NS Mađarske su naglasili da će igrači svih klubova prije nastavka sezone biti testirani na COVID-19, kao i dva puta tjedno ili prije svake utakmice.

U Mađarskoj, koja ima oko deset milijuna stanovnika, do sada je potvrđeno nešto više od 3.065 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posljedica preminulo 363 ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Europu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 251.500 ljudi, a potvrđeno je preko 3.580.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Sveučilišta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 1.200.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close