Plavi, plavi

Igrači Dinama treniraju u skupinama od po pet igrača

Igrači treniraju tri dana uzastopno, nakon čega imaju dan za odmor, a istovremeno treniraju dvije skupine od po pet igrača na dva maksimirska terena.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2020. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši prve momčadi GNK Dinama treninge održavaju u skupinama od po pet igrača, bez gledatelja, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera koje bi sljedećeg tjedna, ovisno o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, mogle omogućiti zajednički trening većeg broja igrača, javlja Anadolija.

Igrači GNK Dinama s treninzima su počeli od prošlog ponedjeljka, 27. travnja, u skladu s propisima nadležnih epidemioloških službi, što podrazumijeva da je na travnjaku tijekom treninga okupljeno najviše pet igrača.

Poštivaju se mjere međusobnog razmaka između igrača od dva metra, kao i naputak neudaranja lopte glavom, jer je to jedan od moguće rizičnih načina prijenosa koronaviusa s igrača na igrača, poručuju iz GNK Dinama.

Igrači treniraju tri dana uzastopno, nakon čega imaju dan za odmor, a istovremeno treniraju dvije skupine od po pet igrača na dva maksimirska terena.

Ovim režimom nastavit će se treninzi igrača GNK Dinamo sve do sljedeće faze popuštanja mjera koje će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, očekuje se, provoditi od 11. svibnja, rečeno je u Dinamu.

Očekuje se da će provedbom treće faze popuštanja mjera broj igrača koji mogu zajednički trenirati biti povećan s pet na 10, a potom se očekuje i dokidanje ograničenja za treninge, ukoliko epidemoiloška slika s koronavirusom u Hrvatskoj nastavi u smjeru smanjenja broja zaraženih.

Svi treninzi su zatvoreni za gledatelje i javnost tako da na njima mogu nazočiti isključivo službe zadužene za funkcioniranje prve postave Dinama i igrači.

Drugom fazom popuštanja epidemioloških mjera, koje su stupile na snagu danas, za vrhunske sportaše i njihov režim treniranja nije se ništa promijenilo.

Kopirati
Drag cursor here to close