Poseban događaj

Split maraton: Sudionici iz rekordne 53 zemlje

Uz štafetni maraton, novost ovogodišnjeg Split maratona je uvođenje dionice od 10 kilometara koja će se održati u subotu, 24. veljače, istog dana kada će bivši slovenski predsjednik Borut Pahor trčati polumaraton.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2024. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 24. izdanju Internacionalnog Split maratona, zakazanom od 23. do 25. veljače ove godine, natjecatelji iz nevjerojatnih 53 zemalja sudjelovat će u ovom sportskom spektaklu. Organizacijski odbor maratona izvijestio je u srijedu da će se zbog radova na Bačvicama, Mertojaku i Žnjanskom platou morati izvršiti određene promjene u dijelu staze.

Predsjednik Organizacijskog odbora, Kristijan Sindik, istaknuo je na konferenciji za novinare da očekuju oko 3.100 sudionika iz spomenutih 53 zemalja te su potpuno pripremljeni za ovaj veliki sportski događaj.

Posebno je naglasio da će ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan, te ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, sudjelovati u štafetnom maratonu koji se održava u nedjelju.

Sindik je otkrio detalje o njihovom sudjelovanju, uključujući i činjenicu da će ministar Habijan trčati prvu dionicu, predajući štafetu bivšem gradonačelniku Splita Ivanu Kuretu, dok će ministrica Obuljen-Koržinek preuzeti štafetu od njega, a završnu dionicu trčat će bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Uz štafetni maraton, novost ovogodišnjeg Split maratona je uvođenje dionice od 10 kilometara koja će se održati u subotu, 24. veljače, istog dana kada će bivši slovenski predsjednik Borut Pahor trčati polumaraton.

Trodnevna manifestacija započinje otvaranjem sportskog sajma ST Expo u Športskom centru Gripe u petak, 23. veljače. Središnji dio manifestacije, u nedjelju 25. veljače, obuhvaća maraton, štafetni maraton i polumaraton.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak istaknuo je važnost Split maratona kao velikog sportskog događaja koji promiče zdrav način života, dok je zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Stipe Čogelja naglasio da je Split maraton postao međunarodni brend.

Direktorica Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović istaknula je pozitivan utjecaj ovog maratona na promociju Dalmacije diljem svijeta, dok je direktorica Turističke zajednice Splita naglasila da ovaj maraton označava početak turističke sezone u tom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close