Savladali Poljake

Francuska krenula pobjedom

Sa sedam metara Francuzi su bili sigurni (4/4), iz kontri su zabili pet golova, realizacija je bila na visoki 70 posto.
Sport / Rukomet | 12. 01. 2023. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom protiv domaćina Poljske, Francuska je na najbolji način otvorila Svjetsko prvenstvo rukometaša. Ispunjena dvorana u
Katowicama bila je najveći plus Poljske, što opet nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz. Francuzi su slavili 26:24 za svoju čak 15. uzastopnu pobjedu u svom prvom nastupu na SP.

Iako rezultatski izgleda da ovo bila neizvjesna utakmica, Francuzi su držali konce iste u svojim rukama. Većim dijelom utakmice stalno bili tu za jedan ili dva koraka ispred. I onda kada bi se ukazala prilika da Poljaci napokon povedu, pojavio bi se Gerrard koji će do kraja sakupiti solidnih devet obrana.

Francuska je u prvom dijelu prvi put otišla na plus četiri u 21. minuti, ali su uporni Poljaci do odmora spustili na -1. U tom periodu, u sedam minuta napravili su 5:2, Moryto i Sićko su predvodili domaću selekciju. Prvi je već u prvom dijelu zabio pet golova, drugi četiri. Slična rasplet situacije na parketu u drugom dijelu.

Opet u finišu, sada susreta, Francuska golom Mahea ide na 24:21, što je prednost koju Poljaci jednostavno ne mogu stići. I tu je svoju ulogu odigrao Gerard s dvije vezane obrane. Sa sedam metara Francuzi su bili sigurni (4/4), iz kontri su zabili pet golova, realizacija je bila na visoki 70 posto.

Kentin Mahe je s pet golova bio najefikasniji u pobjedničkoj selekciji. Kod Poljaka su daleko ispred bili Moryto sa šest golova i Šićko sa sedam, dok je Morawski skinuo osam lopti.

Kopirati
Drag cursor here to close