Prvi put u povijesti

Španjolska preokretom do naslova prvaka Europe

Junak utakmice u samom finišu je bio Alvaro Ortega Granados koji je postigao dva gola, posljednji, jedanaesti Španjolske je bio posebna priča. Granados je do završnice imao realizaciju 1/7.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2024. u 21:44 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put u povijesti je reprezentacija Španjolske je postala prvak Europe. U nevjerojatnoj završnici, otvorenoj do posljednje sekunde
Španjolci su obranili posljednji napad s igračem manje i na kraju su slavili 11:10.

Junak utakmice u samom finišu je bio Alvaro Ortega Granados koji je postigao dva gola, posljednji, jedanaesti Španjolske je bio posebna priča. Granados je do završnice imao realizaciju 1/7.

Početak utakmice je bio neočekivan, obrane nisu bile na visokom nivou, igralo se gol za gol, nakon čega je Hrvatska vezala tri gola.
Vukičević, Bukić iz kontre i Kragić kreiraju preokret.

Raspoloženi Bukić je podigao na 6-3 i činilo se kako Španjolska ima velikih problema, ali ništa nije bilo gotovo. Na poluvremenu je Hrvatska ima gol prednosti 7:6. Tek tada smo dobili utakmicu onakvu kakvu smo očekivali. Gdje su obrane u centru pažnje, gdje se jako teško dolazi do gola. Sanahuja je vratio jednom Španjolsku na 7:7, Tahull je uzvrati nakon gola Marinića Kragića. Kada je Fatović s dvojicom igrača na sebi zabio gol za 10:8 malo tko je očekivao preokret na Savi.

U toj posljednjoj četvrtoj četvrtini Aguirre je zaključao svoj gol, Španjolci su igrali sve agresivnije, u pojedinim trenucima i visoki presing na koji Hrvatska nije imala odgovor. U napadu Granados pogađa za 10:10 minutu i pol prije kraja. Isti igrač postiže efektan gol 48 sekundi prije kraja. Hrvatska uzima time out, igra duži napad do isključenja Munarizza. Fatović je blokiran tri sekunde prije kraja i Španjolska je postala prvak Europe.

Bukić je postigao četiri gola, Marinić - Kragić i Žuvela su se po dva puta upisali u strijelce, Granados i Sanahuja su vodili Španjolsku s po tri gola. Aguirre je upisao sedam obrana, čak sedam manje od Bijača.

Kopirati
Drag cursor here to close