Amerikanci opet postavljaju uvjete

Đokoviću opet US Open upitan

Prema posljednjim informacijama, u SAD će moći da uđu samo oni koji su primili najmanje jednu dozu cjepiva počev od 16. kolovoza prošle godine.
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je u jednom trenutku izgledalo kako će u nastavku sezone Novak Đoković igrati na turnirima u SAD, stvari su se opet zakomplicirale. Kako stvari stoje, postoje šanse da najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ipak neće moći zaigrati na US Openu, kao i jakom turniru u Cincinnatiju koji su na rasporedu u kolovozu, odnosno početkom rujna.

Iz SAD-a stižu informacije da je američki predsjednik Joe Biden poslušao i uvažio preporuke Centra za zarazne bolesti (CDC), pa bi zabrana ulaska u zemlju svima koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa trebala vrijediti i dalje. Ovakvu vijest prenio je Daily Mail, a glasno je odjeknula u srpskim medijima.

Prema posljednjim informacijama, u SAD će moći da uđu samo oni koji su primili najmanje jednu dozu cjepiva počev od 16. kolovoza prošle godine. Jedna doza je dovoljna, prema navodima iz Zdravstvene organizacije Amerike, jer su u međuvremenu proizvedena cjepiva koje pružaju bivalentnu zaštitu.

Ako se ovakvi navodni ispostave točnima Đoković bi u tom slučaju morao propustiti turnire u Americi, gdje ranije u ožujku nije igrao u Indian Wellsu i Miamiju upravo zato što nije cijepljen.

Nagađalo se da bi sve zabrane u SAD-u od 11. svibnja trebale biti ukinute, pa bi ulazak u zemlju bio dozvoljen i osobama koje nisu cijepljene, ali posljednje informacije govore da neće biti tako.

Kopirati
Drag cursor here to close