Posljednji slalom sezone

Slavila Slokar, rezultat karijere za Ljutić

Sjajan nastup je imala mlada skijašica iz Hrvatske, svjetska juniorska prvakinja u slalomu 18-godišnja Zrinka Ljutić.Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta...
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2022. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji slalom sezone skijašice su vozile na završnici Svjetsko kupa u Courchevelu. Utrku su obilježile skijašice iz Slovenije i Hrvatske. Pobjedu je ostvarila Andreja Slokar, Ana Bucik je bila četvrta, dok je svoj rezultat karijere ostvarila mlada Zrinka Ljutić plasmanom na peto mjesto. Dileme oko pobjednice Svjetskog kupa su riješene dan ranije, baš kao osvajačice malog Kristalnog globusa u slalomu koji je uzela Slovakinja Petra Vlhova.

Nakon prve voženje najbolje vrijeme je imala Lena Duerr iz Njemačke koja je Švicarku Gisin ostavila na 37 stotinki zaostatka, dok je Bucik bila treća s 48 stotinki plusa. S obzirom da su ispred Slokar tu u poretku bile još Vlhova i Shiffrin malo tko je očekivao da Andreja Slokara, šesta nakon prve vožnje može do trijumfa. Međutim, u drugoj vožnji su se stvari promijenile.

Do svoje druge pobjede u karijeri stigla je na kraju Slovenka 24-godišnja djevojka iz Ajdovščine s 48 stotinki prednosti ispred Duerr, dok je Vlhova završila kao treća (+0.81). Bucik je ostala na sekundi i četiri stotinke zaostatka.

Sjajan nastup je imala mlada skijašica iz Hrvatske, svjetska juniorska prvakinja u slalomu 18-godišnja Zrinka Ljutić.Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta, a beskompromisnim nastupom u finalnoj vožnji ostvarila je šesto vrijeme za ukupno peto mjesto na kraju, što joj je donijelo 45 bodova.

U nedjelju će skijašice u Meribelu voziti veleslalom sa startom prve vožnje u 9.00, a druge u 12 sati. Izglede za osvajanje malog Kristalnog globusa imaju još četiri skijašice: Šveđanka Sara Hector (522 boda), Francuskinja Tessa Worley (517), Amerikanka Mikaela Shiffrin (471) i Slovakinja Petra Vlhova (431). Hrvatska neće imati predstavnicu u zadnjoj utrci Svjetskog kupa u ovoj sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close