Amerikanka najbolja na kraju sezone

Shiffrin uzela veliki Kristalni globus

Shiffrin je tako nadmašila legendarnu Janicu Kostelić koja je pobjednica Svjetskog kupa bila tri puta (2001, 2003. i 2006.). No, ako se gledaju olimpijska zlata onda je Janica još uvijek puno bolja od Shiffrin s četiri najsjajnija odličja.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2022. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mogli bi smo reći kako je veliki Kristalni globus utjeha za slab nastup na igrama u Pekingu. Danas je u francuskom Courchevelu, vožen posljednji Super G sezone u kojem je Mikaela Shiffrin osvojila drugo mjesto. Sa novih 80 osvojenih bodova Amerikanka je pobjegla najvećoj prijetnji, Slovakinji Petroj Vlhovoj, na nedostižnu prednost od 236 bodova. Vlhova u četvrtak nije osvojila ni jedan bod zauzevši 17. mjesto.

Time je 27-godišnja Shiffrin po četvrti put u karijeri postala pobjednica Svjetskog kupa i vlasnica velikog Kristalnog globusa. Ranije je pobjeđivala 2017., 2018. i 2019. godine. Tako je Shiffrin nadmašila legendarnu Janicu Kostelić koja je pobjednica Svjetskog kupa bila tri puta (2001, 2003. i 2006.). No, ako se gledaju olimpijska zlata onda je Janica još uvijek puno bolja od Shiffrin s četiri najsjajnija odličja (Amerikanka ima dva zlata!).

U današnjoj utrci Ragnhild Mowinckel iz Norveške je zauzela prvo mjesto s vremenom 1:13.68, Shiffrin je bila druga sa svega pet stotinki zaostatka, kao treća je Michelle Gisin zaostala 13 stotinki. Još ranije je mali Kristalni globus u super veleslalomu osigurala Talijanka Federica Brignone koja se ovog četvrtka nije iskazala. Zauzela je tek 19. mjesto.

Dan ranije Shiffrin je priredila iznenađenje pobijedivši u zadnjem spustu sezone, dok je Talijanka Sofia Goggia osvojila mali Kristalni globus u toj disciplini. To je bila 74. pobjeda Amerikanke u Svjetskom kupu. Talijanka Sofia Goggia osvojila mali Kristalni globus u toj disciplini.

Kopirati
Drag cursor here to close