Mostar je broj jedan

Pobjednici o skokovima - Sa Starim mostom nema zezanja, mora se pripremiti

Nakon pobjede, Milnović i Tiro su komentirali skokove
Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2021. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među 32. natjecatelja iz čitave regije, nakon dvije serije skokova Dragan Milnović (skokovi na glavu) i Emel Tiro (skokovi na noge) postali su prvaci tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

Milnović je za medije rekao kako mu je ovo treće sudjelovanje u Mostaru.

''Prošle godine sam se obrukao, ali izronio sam. Ove godine sam se potrudio da što bolje skočim i eto, dva ista skoka i pobjeda'', kazao je medijima Milnović iz Užica, dodajući da je skakati sa Starog mosta poseban osjećaj.

''Skakati sa Starog mosta nama je poseban osjećaj. Mostar broj jedan, idemo skakati svugdje po regiji ali Mostar je broj jedan. Stari most je Stari most i nema zezanja i mora se pripremati'', zaključio je.

Emel Tiro, ujedno i jedan od najmlađih skakača ove godine, kaže da mu je ovo prvo natjecanje, te da nije očekivao pobjedu.

''Osjećaj je super, nisam očekivao pobjedu. Meni je bio cilj da uđem u drugi krug. Inače skačem sa Starog mosta i vježbao sam svaki dan'', kaže Tiro, dodajući da mu je škola skakanja pomogla u tome da postigne ovakve rezultate.

FOTO: Bljesak.info / Emel Tiro

Drugo mjesto u kategoriji skokova na noge osvojio je Igor Kazić, a treće Adis Boškajlo. U kategoriji skokova na glavu, drugo mjesto osvojio je Mustafa Šarić, dok je treće mjesto osvojio Dino Bajrić.

Skokovi se inače izvode u dvije kategorije - na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrâp) dok je u skokovima na glavu obrnuto. 

U žiriju ovogodišnjih skokova bili su Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević i Alica Jakirović.

Atmosferu s današnjih skokova pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Kopirati
Drag cursor here to close