Mostar

Kordić o skokovima, finoj slici grada i radu Gradske uprave

“Mostar ima najljepši most na svijetu, tradicionalni skokovi su vezani za Stari most''.
Vijesti / Flash | 25. 07. 2021. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Mario Kordić

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, uoči tradicionalnih 455. skokova sa Starog mosta u Mostaru, kazao je da se nada da će danas poslati jedna fina slika suživota u ovom gradu.

“Mostar ima najljepši most na svijetu, tradicionalni skokovi su vezani za Stari most. Svi mi koji smo rođeni u ovom gradu imamo poseban odnos prema njima”, kazao je.

Rad na svim poljima

Napomenuo je da je nakon covida jako važno da se napravi restat i krene naprijed.

Govoreći o uspjehu FK Veleža, istaknuo je da se nada da će se on potvrditi i u Grčkoj.

“Nemali je i financijski benefit cijele te priče. Nadam se da će Velež uspjeti završiti stadion u Vrapčićima i da ćemo imati jedan fini stadion”, rekao je.

Dodao je da se radi na svim poljima.

“Ne smijemo zaboraviti Lanu koja je napravila fantastičan rezultata. Ide nam”, naglasio je.

Ocjenjujući svoj mandat od pet mjeseci, rekao je, generalno da misli da ide dobro.

“Proračun smo usvojili, ZKP smo usvojili, u utorak imamo jednu bitnu sjednicu na kojoj ćemo početi reorganizaciju javnih poduzeća. Sve u svemu. Rekao bih da sam zadovoljan”, naveo je.

Komentirajući da je u Mostaru teško naći parking mjesto, istaknuo je da je na jednoj od prošlih sjednica donesena odluka koja se odnosi na parking.

“Građani vjerojatno vide da radimo. Ocrtavamo parking, tražimo mogućnosti gdje se možemo parkirati”, naveo je.

Bogat sadržaj

Govoreći o projektu Staklena banka, kazao je:

“Prije tjedan smo se dogovorili da se on odvoji od projekta rješavanja Energoinvesta gdje ostatak Vlade i do kraja ove godine bi trebali imati završenu projektnu dokumentaciju“, rekao je Kordić.

Kada je u pitanju Bulevar, kazao je da je masa objekata obnovljena i da je ostalo nekoliko njih.

“Jedan dio je u privatnom vlasništvu. Imamo zahtjeve investitora za obnovu tih objekata. Onaj dio središnje zone u dobrom je dijelu vlasništva privatnika”, kazao je gradonačelnik Mostara.

Kompletna manifestacija tradicionalni 455. skokovi sa Starog mosta ove godine će trajati tri dana, a centralni događaj planiran je za nedjelju s početkom od 16 sati.

Organizatori su i ovog puta pripremili bogat sadržaj, a ove godine je odlučeno da se u program uvrste i neki stari događaji, koji se godinama nisu održavali, prenosi N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close