Francuz zlatni u slalomu

Sjajnom drugom vožnjom Noel do zlata

Francuz je u drugoj vožnji prošao stazu u vremenu 1:44.09, Strolz je ostao kratak 61 stotinku kao srebrni, Foss-Solevaag sedamdeset kao brončani.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2022. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Jean-Claude Killyja u Grenobleu, Jean-Pierre Vidal u Salt Lake Cityju, Francuska ponovo ima olimpijskog pobjednika u slalomu. To je Clément Noel, koji je ove godine slavio jednom u Svjetskom kupu, na domaćem terenu u Val d'Isèreu.

Jeste klasični odličan slalomaš, jeste da ima devet pobjeda u Svjetskom kupu, međutim, ne briljira ove sezone, pa se ipak može reći kako je ovo malo iznenađenje. Posebno što je nakon prve vožnje Noel bio tek šesti s 38 stotinki zaostatka za vodećim Johanesom Strolzom.

Za osvajača zlata u kombinaciji najveća prijetnja su bili Norvežani, Henrik Kristoffersen sa samo dvije stotinke lošijim vremenom i Sebastian Foss-Solevaag, sporiji šest stotinki. Ispred Clementa Noela bili su još Loic Meillard i Linus Strasser. Ova tri skijaša su se našla u razmaku od osam stotinki. Na kraju je točno 20 godina Noel je ponovio uspjeh Vidala zahvaljujući briljantnom drugom vožnjom.

Postava druge vožnje je 24-godišnjem Francuzu bolje odgovarala, što je dokazao ostvarivši uvjerljivo najbolje vrijeme među desetoricom najboljih iz prve vožnje.Francuz je prošao stazu u vremenu 1:44.09, Strolz je ostao kratak 61 stotinku kao srebrni, Foss-Solevaag sedamdeset kao brončani.

Tragičar dana je Henrik Kristoffersen, kojemu je nakon trećeg vremena u prvoj vožnji medalja pobjegla za devet stotinki, a samo stotinku iza njega ostao je Švicarac Meillard.Bez plasmana ostali su Feller, Jakobsen, Braathen, Vinatzer, Matt.

Od trojke iz Hrvatske, Samuel Kolega je završio na 15. mjestu (+1.87), Filip Zubčić je bio tri mjesta slabije plasiran (+2.59), dok je Matej Vidović završio kao dvadseti (+3.27). Bosanskohercgovački skijaš Emir Lokmić je završio na 27. mjestu s 1:52.80, što je ipak poveći zaostatak od skoro devet sekundi (8.71).

Kopirati
Drag cursor here to close