Drugi u povijesti nakon Aamodta

Mayer obranio zlato u superveleslalomu

"Prije svog nastupa vido sam Kildeovu vožnju na TV-u i znao sam da moram ići na sve ili ništa. Išao sam svom snagom do posljednjih vrata i ispalo je odlično", rekao je Mayer.
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2022. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Soči zlatni u spustu, Pyeongchang najbolji u superveleslalomu, Peking prvo bronza u spustu, a onda danas i zlato u Super G-iju. Austrijanac Matthias Mayer (31) obranio je naslov olimpijskog pobjednika u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, drugi Austrijanac sa zlatnom medaljom u ovoj disciplini nakon Hermanna Maiera iz Nagana.

Međutim, ono što je puno važnije, Mayer je postao prvi skijaš alpinac u povijesti koji je uspio osvojiti zlato na trima različitim ZOI-a. Do pobjede je Austrijanac stigao odlično odvezenim završnim dijelom staze.

"Prije svog nastupa vido sam Kildeovu vožnju na TV-u i znao sam da moram ići na sve ili ništa. Išao sam svom snagom do posljednjih vrata i ispalo je odlično", rekao je Mayer.

Inače, Mayer je postao drugi skijaš u povijesti koji je obranio zlato u ovoj disciplini, nakon Norvežanina Kjetila Andrea Aamodta, najboljeg 2002. i 2006.

Mayer je obranio zlato s jakom malom prednošću ispred  Amerikanaca Ryana Cochran-Sieglea koji je kreirao veliko iznenađenje, osvojenim srebrom. Mogao je zlato, ali je ostao kratak četiri stotinke. Ovo je čak četvrta srebrna medalja u ovoj disciplini za Amerikance. Cochran-Siegle je dosadašnjih devet sezona u Svjetskom kupu ostvario je samo jednu pobjedu, a u utorak je stigao do olimpijskog srebra i dostigao Tommyja Moea, Bodea Millera i Andrewa Weibrecht.

Drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Aleksander Aamodt Kilde, napokon je uspio donekle opravdati status favorita koji je imao prije ovih utrka u brzim disciplinama. Danas je Norvežanin kasnio za Mayerom 42 stotinke.

Adrian Smiseth Sejersted, njegov zemljak je bio četvrti (+0.74), dok je od Vincent Kriechmayer peti s samo dvije stotinke zaostatka za Sejerstedom. Favoriti za medalju Marco Odermatt i Beat Feuz su ostali bez plasmana, obojica su odustala.

Kopirati
Drag cursor here to close