Kao prvi tenisač iz Italije ikada

Sinner osvojio Toronto

Sinner će s novih 1000 bodova napredovati za dva mjesta i stići do šeste pozicije, što mu je najbolji renking u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 14. 08. 2023. u 01:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je treća sreća. Nakon što je gubio finala Miamija u dva navrata, Jannik Sinner je osvojio Toronto. Kao prvi tenisač iz Italije. U finalu je savladao Alexa de Minaura za sat i 30 minuta igre 6-4, 6-1 i tako se pridružio zemljaku Fabiju Fogniniju kao tek drugi tenisač iz Italije pobjednik turnira iz serije Masters 1000 od 1990. godine.

"Ponosan sam na to kako sam se nosio sa situacijom. Protiv svakog protivnika ovdje je teško igrati", rekao je Sinner. "Osjećao sam pritisak, ali mislim da sam se s njim jako dobro nosio. Pokušavao sam igrati poen za poenom. Tretiram svakoga s poštovanjem na terenu, tako da sam zadovoljan kako sam se nosio sa situacijom", naglasio je Sinner koji je na putu do naslova sredio Berrettinija, Gaela Monfilsa i Tommyja Paula.

"Ovo je lijep trenutak koji želim podijeliti sa svojim prijateljima, trenerima. Nakon ovog uspjeha osjećam se dobro, snažno, imam želju da radim što bolje", dodao je Sinner.

Alex de Minaur je došao do svog 14. finala, prvog na turnirima Masters serije, ali je ostao na sedam naslova. U najvećem pojedinačnom meču svoje karijere, kao da je ostao bez snage, nakon što je na putu do finala pobijedio osmog nositelja, Amerikanca Taylora Fritza, i trećeg tenisača svijeta Daniila Medvedeva. U finalu je osvojio manje od 50% poena nakon svog prvog servisa, što ga je odvelo u poraz.

Sinner će s novih 1000 bodova napredovati za dva mjesta i stići do šeste pozicije, što mu je najbolji renking u karijeri. I Alex de Minaur će popraviti svoj najbolji renking. Do sada je to bilo 15. mjesto, a od ponedjeljka će biti 12.

Kopirati
Drag cursor here to close