Neočekivano finale

Sinner i De Minaur za naslov u Torontu

Posljednji Australac koji je osvojio naslov na Canada Openu bio je Patrick Rafter 1998. godine, dok Italija nikada nije imala pobjednika ovog turnira.
Sport / Ostali sportovi | 13. 08. 2023. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijan Jannik Sinner borit će se u finalu za naslov na teniskom ATP turniru u Torontu s Australcem Alexom De Minaurom. To je potpuno neočekivano finale ovog velikog turnira na kojem su prvi nositelji eliminirani prije polufinala.

Sinner je u polufinali sredio Tommyja Paula 6-4, 6-4. Amerikanac je prvi došao do breaka na startu baš kao i protiv Alcaraza, ali je Sinner napravio preokret. Do kraja seta je napravio tri breaka, Paul je uspio vratiti jedan izgubljeni servis. Mogao je Sinner i ranije završiti meč s obzirom na to da je imao 5-2, ali je opet Paul zaprijetio. U desetom gemu drugog, Amerikanac je spasio dvije, ne i treći meč loptu.

Daleko manje uzbuđenja bilo je u meču između De Minaura i Alejandra Davidovicha Fokine. Australac je prošao s laganih 6-1, 6-3.

Talijanski će tenisač pokušati osvojiti osmi naslov u karijeri i drugi ove godine nakon Montpelliera. Prije toga je osvajao naslove dva puta u Sofiji i jednom u Melbourne, Washingtonu, Antwerpenu i Umagu.

I De Minaur će "loviti" svoj osmi naslov u karijeri nakon što je dva puta osvajao Atlantu, a po jednom Acapulco, Eastbourne, Antalyu, Zhuhai i Sydney.

Posljednji Australac koji je osvojio naslov na Canada Openu bio je Patrick Rafter 1998. godine, dok Italija nikada nije imala pobjednika ovog turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close