Četvrtfinale Toronta

Porazi Alcaraza i Medvedeva

Alcaraz je puno griješio, samo u prvom setu je imao četiri dvostruke. Ukupno u meču šest. Bio je nervozan, na forehandu je sakupio 17 pogrešaka.
Sport / Ostali sportovi | 12. 08. 2023. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnica ATP turnira u Torontu će proći bez prvog i drugog nositelja. Na veliko iznenađenje. Koban po Carlosa Alcaraza je bio Tommy Paul, dok je Daniila Medvedeva zaustavio Australac Alex De Minaur. Do svog prvog polufinala na jednom turniru iz Masters serije 1000, Tommy Paul je došao nakon što je u tri seta savladao prvog igrača svijeta 6-3, 4-6, 6-3.

"Osjećao sam se dobro od prvog udarca. Kada igrate protiv Alcaraza, onda njegove udarce ne možete čekati na petama, morate ući u svaki udarac. Ja sam išao za svojim udarcima, odigrao sam stvarno dobar meč", rekao je na kraju Paul. Alcaraz je puno griješio, samo u prvom setu je imao četiri dvostruke. Ukupno u meču šest. Bio je nervozan, na forehandu je sakupio 17 pogrešaka. Jeste uspio podići razinu svoje igre sredinom drugog seta kada je uzeo deset poena zaredom, ali je opet Paul u trećem setu stigao do breaka, u šestom gemu. Ovo je Alcarazu prvi poraz nakon polufinala Roland Garrosa.

U svom prvom polufinalu na jednom Masters turniru je i Alex de Minaur. Australac je eliminirao Daniila Medvedeva u dva seta 7-6(7), 7-5. Medvedev se mučio na svom prvom servisu, osvojivši samo 54 posto poena. Uz to, Medvedev je ispustio velikih 5-2 u prvom setu. Imao je i 5-2 u tie breaku, dvije set lopte kod 6-4, još jednu na 7-6, ali je Australac sve to preživio.

U drugom setu Rus nije uspio potvrditi na svom servisu niti jedan od dva breaka. De Minaur je nakon ovog trijumfa sve bliži TOP 10 društvu.

Osim De Minaura i Paula u polufinale su se plasirali i Talijan Jannik Sinner i Španjolac Alejandro Davidovich Fokina. Sinner je zaustavio nalet iskusnog Gaëla Monfilsa 6-4, 4-6, 6-3, dok je Davidovich Fokina bio siguran protiv još jednog velikog iznenađenja, MacKenzieja McDonalda 6-4, 6-2.

Kopirati
Drag cursor here to close