Sve bliža vrhu

Shiffrin proslavila svoju 80. pobjedu u Svjetskom kupu

Sjajna Amerikanka koja je sada na velikih 80 pobjeda u Svjetskom kupu, dvije daleko od Lindsey Vonn i svega šest od slavnog Ingemara Stenmarka.
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Totalna dominacija Mikaele Shiffrin u Semmeringu. Prvo je ostvarila dvije pobjede u dva veleslaloma, onda je dodala jednu slalomsku. Sjajna Amerikanka koja je sada na velikih 80 pobjeda u Svjetskom kupu, dvije daleko od Lindsey Vonn i svega šest od slavnog Ingemara Stenmarka.

Kako sada stvari stoje, Mikaela bi mogla stići i prestići kako Vonn tako i Stenmarka. Ujedno, Shiffrin je večeras slavila 50. u slalomu, što je najviše u jednoj disciplini za jednu skijašicu. Ako dodamo nastup u St. Moritzu, večerašnji trijumf Amerikanke je četvrti vezani u Svjetskom kupu. Nakon prve vožnje Shiffrin je imala velike 72 stotinke prednosti ispred Anne Swenn Larsson i 79 bolje od sunarodnjakinje Paule Moltzan. Unutar sekunde zaostatka za Shiffrin bila je još samo Lena Dürr (+0.80).

Iako je bila puno sporija u drugoj vožnji, ukupnih 1:43.26 je bilo i više nego dovoljno za slavlje. Moltzan je završila na drugom mjestu s 29 stotinki sporijim vremenom, dok je Duerr sada bila treća (+0.34). Sjajan posao je napravila Zrinka Ljutić. Mlada, tek 18-godišnja Zagrepčanka završila je noćni slalom Semmeringu na 6. mjestu što je njezin drugi najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu.

Nakon prve vožnje, Zrinka je kasnila za vodećom Shiffrin sekundu i 19 stotinki. U drugoj vožnji je Ljutić imala 9. vrijeme i na kraju podijelila 6. mjesto sa sjajnom Šveđankom Annom Swenn Larsson, koja je u Killingtonu podijelila pobjedu s Wendy Holdener. Što se tiče Leone Popović ona je nakon prvog slaloma bila 13. sa + 2.28. Na kraju se spustila za jedno mjesto jer je bila brža za sedam stotinki.

Pet ženskih slaloma je održano ove sezone i u svih pet je Hrvatska imala skijašicu u Top 10. Tri puta je to ostvarila Leona Popović i tri puta Zrinka Ljutić.

Kopirati
Drag cursor here to close