Ameriknka je sjajna ove sezone

Shiffrin bez trenera dohvatila prvo zlato u veleslalomu

"Danas stvarno nisam vjerovala da mogu osvojiti medalju. Nakon prve vožnje sam znala da je sam blizu, znala sam da moram još stisnuti do kraja, ali nisam znala mogu li to", pričala je Shiffrin nakon utrke
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2023. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajnu sezonu Mikaela Shiffrin je potvrdila novom, sedmom medaljom sa svjetskih prvenstava. Do sada je imala četiri zlata u slalomu te po jedno u superveleslalomu i kombinaciji, a sada je svemu dodala i premijernu zlatnu medalju u veleslalomu. Prije dvije godine na SP-u je u veleslalomu izgubila zlato za dvije stotinke od Lare Gut-Behrami pa je u ovoj disciplini imala dva srebra i jednu broncu.

Već nakon prve vožnje danas, Shiffrin je bila vodeća s 12 stotinki prednosti ispred domaće skijašice Tesse Worley, dok je treće mjesto držala Federica Brignone. Ona je bila sporija 31 stotinku. S obzirom na to da smo imali sedam skijašica unutar jedne sekunde zaostatka, očekivali se puno uzbuđenja u drugoj vožnji. Na kraju je Norvežanka Mowinckel bila brončana s 22 stotinke slabijim vremenom, dok je
Brignone druga sa samo 12 stotinki "plusa". Worley nije izdržala, pa je odustala. Za sjajnu Shiffrin medalja je imala posebnu težinu.

"Danas stvarno nisam vjerovala da mogu osvojiti medalju. Nakon prve vožnje sam znala da je sam blizu, znala sam da moram još stisnuti do kraja, ali nisam znala mogu li to. Ljudi ne znaju, ali sam bila pod velikim pritiskom, stresom, da se skoro tijelo ukočilo" pojasnila je Mikaela. Jedan od razloga leži u činjenici da je jučer
Mikaela ostala bez dugogodišnjeg trenera Mikea Daya koji je iznenada napustio kamp u srijedu nakon što je obaviješten da će Shiffrin iduće sezone krenuti naprijed s "novim vodstvom".

I medalja koju je osvojila Brignone ima svoju težinu, jer je Federica dva dana provela u postelji boreći se s gripom.

Jedina hrvatska predstavnica u veleslalomu Zrinka Ljutić na kraju je zauzela 17. mjesto, nakon što je u prvoj vožnji bila na 24. poziciji. No, za Ljutić je ova utrka ionako bila priprema za subotu i slalomski nastup gdje ona i Leona Popović, iz sjene, konkuriraju čak i za postolje.

Na današnjem veleslalomu nastupile su Maja Tadić, Nikolina Dragojević i Teodoroa Filipović, ali su po rezultatu bile jako daleko od druge vožnje.

Kopirati
Drag cursor here to close