Iznenađenje u Courchevelu

Senzacija se zove James Crawford

Skijaš koji je bez pobjede u Svjetskom kupu, je postao svjetski prvak u superveleslalomu. Do titule je stigao prije svega sjajnom vožnjom u donjem dijelu staze, u kojem je nadmašio sve konkurente te s vremenom 1:07.22 minute.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2023. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska prvenstva i olimpijske igre. Posebno kada se govori o brzim disciplinama. Tu su iznenađenja uvijek moguća i kroz povijest su se događala. Za jedno takvo iznenađenje se pobrinuo 25-godišnji Kanađanin James Crawford danas u Courchevelu.

Skijaš koji je bez pobjede u Svjetskom kupu, je postao svjetski prvak u superveleslalomu. Do titule je stigao prije svega sjajnom vožnjom u donjem dijelu staze, u kojem je nadmašio sve konkurente te s vremenom 1:07.22 minute. Za samo jednu stotinku prestigao Aleksandera Aamodt Kildea iz Norveške.

Bez odličja je i dalje Kildeov najveći konkurent te vodeći u Svjetskom kupu Švicarac Marco Odermatt koji je startao kao sedmi i došao do cilja s najboljim vremenom u tom trenutku (1:07.59), samo da bi ga jedan za drugim prestizali Pinturault, Kilde, a potom i Crawford, smjenjujući se na vrhu redoslijeda. Odermatt je četvrtim mjestom izjednačio svoj najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima, a odmah ispod pobjedničkog postolja ostao je i prije dvije godine u Cortini d‘Ampezzo, kad je bio četvrti u spustu.

Pinturault je u svom 24. nastupu na svjetskim prvenstvima osvojio osmo odličje, sedmo u pojedinačnoj konkurenciji, pridruživši drugom naslovu svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji, svoju drugu broncu u superveleslalomu. Naime, odličje istog sjaja u ovoj disciplini 31-godišnji Francuz je osvojio i prije dvije godine u Cortini d‘Ampezzo. Pinturault ima i dvije bronce u veleslalomu (Beaver Creek 2015., Are 2019.) te srebro u kombinaciji (Cortina d‘Ampezzo 2021.).

Kada su u pitanju skijaši iz Kanade John Kucera je 2009. godine osvojio zlato u Val d'Isèreu, dvije godine poslije najbrži je također u spustu bio Erik Guay koji također ima zlato u superveleslalomu u St.Moritzu.

Kopirati
Drag cursor here to close