Shapovalov u finalu

Shapovalov zaustavio Ćorića, slijedi Medvedev

Ćorić je imao svega dva as-servisa i tri dvostruke pogreške, a na svoj prvi servis je osvajao 69 posto poena u odnosu na čak 95 posto Shapovalova
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2022. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borna Ćorić neće igrati u finalu ATP turnira u Beču. U subotnjem polufinalu, njega je savladao u dva seta Kanađanin Denis Shapovalov 6-7 (4), 0-6 za sat i pol igre. U prvom, izjednačenom setu, nijanse su odlučivale. Igrao se tie break u kojem je Shapovalov poveo 3-0, nakon čega je ostvarenu prednost sačuvao do kraja, do krajnjih 7-4.

U drugom setu je Borna jednostavno nestao s terena. Ostao je na nuli. Ćorić je imao svega dva as-servisa i tri dvostruke pogreške, a na svoj prvi servis je osvajao 69 posto poena u odnosu na čak 95 posto Shapovalova. Kanađanin je imao i 26 winnera i 16 neprisiljenih pogreška, a Ćorić 14 winnera i 12 pogrešaka.

Bio je ovo njihov četvrti međusobni sraz, a rezultat je sada 2-2. Prije tri tjedna Shapovalov je slavio sa 6-4, 6-3 u četvrtfinalu ATP 500 turnira u Tokiju, kad se igralo u dvoranskim uvjetima na tvrdoj podlozi, kao što je slučaj i u Beču.

Shapovalova u finalu čeka Daniil Medvedev. Koji je izborio prvo finale nakon Los Cabosa. Iako je meč završio u dva seta, Grigor Dimitrov nije igrao loše. Jedan izgubljeni servis ga je koštao i seta, dok je u drugom ipak Bugarin zapeo dva puta. U petom i sedmom gemu. Za krajnjih 6-4, 6-2 trijumf Rusa.

Okršaj u finalu će biti šesti međusobni Medvedeva i Shapovalova. Rus vodi trenutačno 3-2. Prva dva meča su otišla na stranu Shapovalova, nakon čega je Medvedev dobio naredna tri.

Kopirati
Drag cursor here to close