Shapovalov sredio Zvereva u tri seta

Shapovalov: Nisam očekivao meč u tri seta

"Igrao sam loše tokom cijelog tjedna. Možda samo sa Milmanom je to dobro izgledalo, ali ostalo nije. Takođe drugačije je igrati ovdje preko dana i to mi nije pomoglo. Ali ipak svaka čast Denisu, zaslužio je", naglasio je nakon meča Zverev.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2022. u 10:05 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada nema Novaka Đokovića na turniru, Alexander Zverev je u uskom krugu favorita za osvajanje, pa je samim tim njegov poraz u tri seta u osmini finala Australian Open veliko iznenađenje. Denis Shapovalov je igrao jako dobro na ATP Cupu i u dosta dobroj formi je stigao na prvi Grand Slam turnir sezone. Spada u red onih mlađih kojima treba jedan pravi rezultat kako bi se potvrdio. Ostaje pitanje je li ovogodišnji Australian Open ta prilika?

Protiv Zvereva je odigrao dobar meč, Zvereva koji je odigrao jedan os svojih lošijih mečeva u posljednjih nekoliko mjeseci. Vraćao se Saša, pokušavao, ali nije išlo. Četiri puta je izgubio svoj servis, ali i propuštao neke prilike. Dovoljno je pogledati drugi i treći set. U tom drugom je nadoknadio break zaostatka, pa je onda ispustio 5:3. Možda bi meč otišao u nekom drugom pravcu da je Zverev dobio drugi. Ovako je izgubio u tri 3:6, 6:7(5), 3:6. I sam Shapovalov je bio iznenađen činjenicom da je meč završio u tri seta.

"Nevjerojatno. Od svih mečeva koje sam odigrao, nisam očekivao da ću ovaj dobiti u tri seta. Vrlo sam zadovoljan svojom izvedbom, definitivno zadovoljan svojom trenutačnom formom.Danas sam igrao prilično pametno, osjećao sam se kao da su stvari krenule kako treba. U jednom trenutku drugog seta momentum je bio na strani Zvereva, ali sam se izborio i vratio u meč.

"Igrao sam loše tokom cijelog tjedna. Možda samo sa Milmanom je to dobro izgledalo, ali ostalo nije. Takođe drugačije je igrati ovdje preko dana i to mi nije pomoglo. Ali ipak svaka čast Denisu, zaslužio je. Unaprijedio je svoju igru, odradio je veliki posao. Mada, rekao bih da je prije ovo danas bilo užasno sa moje strane. Najlošiji meč još od Wimbldona" rekao je Zverev.

Kopirati
Drag cursor here to close