Kokkinakis i Kyrgios iznenadili Pavića i Mektića

Pavić o publici: Ne bi ih "ubilo" malo poštovanja

"Da, prilično su glasni i naravno da navijaju za Australce, ali ne bi ih ‘ubilo’ da pokažu poštovanje i prema protivnicima, drugim igračima. Vidjeli smo kako je bilo i u meču Kyrgiosa s Medvedevom. Takvi su ovdje, navikli smo" rekao je Pavić.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2022. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko iznenađenje dogodilo se u konkurenciji parova na ovogodišnjem Australian Openu. Mate Pavić i Nikola Mektić, prvi par svijeta, jedan od najboljih posljednjih par godina, je poražen u drugom kolu Australian Opena. Za hrvatsku kombinaciju fatalni su bili domaći tenisači Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios. Australci su slavili u dva seta 7:6(8), 6:3 nakon sat i 36 minuta igre.

Mektić i Pavić su na početku susreta izgubili servis, ali su ga već u sljedećem gemu uspjeli vratiti, a potom su napravili još jedan break za vodstvo 4:2. No, Kokkinakis i Kyrgios odmah vraćaju izgubljeni servis i nakon toga više nije bilo prilika za obrat, pa je prvi set otišao u tie-break. U 13. igri hrvatski par je uspio spasiti tri set lopte, ali četvrtu je australski dvojac uspio realizirati.

U drugom setu za Mektića i Pavića koban je bio šesti gem u kojem su uspjeli spasiti dvije break lopte, ali ne i treću, pa su Kokkinakis i Kyrgios poveli 4:2. Taj izgubljeni servis do kraja, Pavić i Metkić nisu uspjeli nadokanditi.

Video: Mektic/Pavic v Kokkinakis/Kyrgios Highlights (2R) 

Naravno kada igra Kyrgios na Australian Openu onda znate kakva je atmosfera. Meč je pomalo ličio na one iz Davis Cupa. O ponašanju publike, Mate Pavić je kratko rekao:

"Da, prilično su glasni i naravno da navijaju za Australce, ali ne bi ih ‘ubilo’ da pokažu poštovanje i prema protivnicima, drugim igračima. Vidjeli smo kako je bilo i u meču Kyrgiosa s Medvedevom. Takvi su ovdje, navikli smo, ali kao što sam rekao, ne bi bili zgoreg da pokažu malo poštovanja."

Kopirati
Drag cursor here to close