Marinova 130. pobjeda na Grand Slam turnirima

Čilić: Tako sam se zabavljao i igrao sjajan tenis

Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2022. u 21:59 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je napokon uspio skinuti skalp jednom TOP 10 igraču, tek drugi put nakon 2018. godine i osmi put je osmini finala Australian Opena. Turnira na kojem je prvi put igrao polufinale 2010. godine, osam poslije je došao u finale. Andrey Rublev je pao u četiri seta, nakon dva sata i 37 minuta igre.

"Ovo je nevjerojatno. Uživao sam u svakoj sekundi meča. Andrey je nevjerojatan igrač, igrali smo nekoliko puta u prošlosti i uvijek je teško. Tako sam se zabavljao i igrao sjajan tenis. U Adelaideu sam na dva turnira imao odličan ulazak u sezonu, došao sam u Melbourneu spreman. Večeras su uvjeti bili malo drugačiji, svježije, ali znao sam da moram potezati.Super sam servirao i to je način na koji se ide protiv momaka na vrhu. Ako im daš priliku da pogode, imat ćeš problema, pa sam pokušavao biti agresivan i isplatilo se" maglasio je Čilić kojeg sada čeka ponedjeljak će Marin igrati protiv Felixa Auger-Aliassimea.

Bila je ovo Čilićeva 130. pobjeda na Grand Slam turnirima i 35. na Australian Openu. Ni na jednom drugom velikom turniru nema toliko pobjeda. Kao što ni na jednom nema toliko Top 10 pobjeda (6-4).
Zapravo, šest ima zajedno na US Openu (4-7) i Wimbledonu (2-6), dok je u Roland Garrosu takve dvoboje samo gubio (0-10).

Kopirati
Drag cursor here to close