Na ulicama Bakua

Sergio Perez slavio u sprint utrci

Meksikanac se nakon nekoliko krugova odvojio od Leclerca i odjurio do pobjede, čime je postao tek treći sprint pobjednik nakon Verstappena i Bottasa.
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2023. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergio Perez ostvario je pobjedu u sprint utrci na ulicama Bakua nakon što je prestigao Charlesa Leclerca u borbi za prvo mjesto dok je Ferrarijev vozač uspio zadržati Maxa Verstappena u drugom Red Bullu.

Svi vozači osim Norrisa u McLarenu i Bottasa u Alfa Romeu odlučili su se za medium gume dok je spomenuti dvojac odlučio riskirati sa softom, donosi MaxF1.net.

Russell je prestigao Verstappena s kojim je imao kontakt u drugom zavoju i oštetio lijevu bočnu stranicu Red Bulla RB19 dok je Alonso prestigao Albona u borbi za sedmo mjesto. Za sigurnosni automobil pobrinuo se Tsunoda koji se razbio u 14. zavoju i izazvao izlazak sigurnosnoga automobila, a ponovni start dogodio se u šestom krugu.

Verstappen je krenuo odlučno protiv Russella i prestigao ga s unutarnje strane na kočenju za prvi zavoj, a Alonso se probio na šesto mjesto ispred Hamiltona. Perez je blisko pratio Leclerca i prestigao ga prvom prilikom, čim je omogućen DRS, zahvaljujući većoj brzini na startno ciljnom pravcu.

Meksikanac se nakon nekoliko krugova odvojio od Leclerca i odjurio do pobjede, čime je postao tek treći sprint pobjednik nakon Verstappena i Bottasa, ali Verstappen zbog oštećenoga bolida nije uspio zaprijetiti Leclercu te se morao zadovoljiti s trećim mjestom. Russell je završio četvrti ispred Sainza i Alonsa, a Hamilton je bio sedmi u drugom Mercedesu.

Posljednji bod na današnjem sprintu osvojio je Stroll u Aston Martinu koji je u borbi za osmo mjesto prestigao Albona u Williamsu.

Kopirati
Drag cursor here to close