Verstappen nije pomogao Perezu

Perez: Mislim da Max ima dva naslova zahvaljujući meni

"Očito je da sam razočaran, pogotovo nakon svega što sam učinio. Očito je da sam napravio puno toga za njega u prošlosti. To nije tajna", rekao je Perez pred novinarima.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2022. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna vožnja George Russella i njegov trijumf u Brazilu, ostali su u sjeni svega što se izdešavalo u Red Bullu. Perez se još uvijek bori za drugo mjesto ukupnog poretka s Charlesom Leclercom i svaki bod mu je važan.

Međutim, očito to nije bitno niti važno njegovom momčadskom kolegi Maxu Verstappenu. Nizozemac je jednostavno odbio propustiti Sergija Pereza na šesto mjesto. I pored uputa ljudi iz Red Bulla, svog trkaćeg inženjera.

"Već sam prošli put rekao, nemojte me to ponovo pitati, OK? Je li sve jasno oko toga? Dao sam svoje razloge i stojim iza toga," odbrusio je svjetski prvak.

Naravno da je Perez bio poprilično razočaran, to nije krio.

"Očito je da sam razočaran, pogotovo nakon svega što sam učinio. Očito je da sam napravio puno toga za njega u prošlosti. To nije tajna", rekao je Perez pred novinarima.

Rekao je kako je iznenađen Verstappenovim postupcima i da ne razumije koji su razlozi iza toga, a zatim dodao snažnu rečenicu:

"Mislim da ima dva naslova zahvaljujući meni.

Verstappen je dao svoj odgovor novinarima:

"Ja imam svoje razloge zbog kojih ga nisam propustio. Malo smo pričali o tome, raščistili smo cijelu situaciju oko toga, nećemo se više vraćati na to, gledamo prema naprijed. Ako bude prilike, ako bude potrebno tu sam da pomognem Perezu u Abu Dhabiju. Važno je da smo ovo riješili i da nema nekih nepoznanica" pojasnio je Verstappen.

Pojedini novinari tvrde kako se Verstappen revanširao na ovaj način Perezu za ono što se dogodilo u Monacu. Tamo se Meksikanac u posljednjim trenucima Q3 zabio u zid i time izazvao crvenu zastavu koja je okončala kvalifikacije te onemogućila Verstappenu da popravi vrijeme, zbog čega je startao četvrti, odmah pored Pereza koji je sutradan pobijedio na utrci. Neki tvrde da je Meksikanac kasnije priznao ekipi da se namjerno razbio.

 

Kopirati
Drag cursor here to close