Zanimljive kvalifikacije

Verstappenu pole, Perez starta zadnji

Najgore je u današnjim kvalifikacijama prošao Sergio Perez. Meksikanac je odmah na startu izletio pa će startati kao posljednji.
Sport / Ostali sportovi | 01. 04. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, kvalifikacije na uličnoj stazi u Melbourneu ponudile su dosta uzbuđenja. Na kraju je ipak Max Verstappen ostvario novi pole position ispred Lewisa Hamiltona. Lewis je u jednom trenutku odvozio krugu u vremenu 1:17.271, ispred Alonsa, Russella, Sainza i Leclerca.

Verstappen je pao odmah iza njih, ali već u idućem pokušaju postavlja samo devet tisućinki brže vrijeme od Hamiltona. Verstappen, Hamilton, Alonso i Russell su bili unutar desetinke sekunde i zauzimali prva četiri mjesta.

Na kraju je u samom finišu Max postavio stvari na svoje mjesto, svjetski prvak je bio pola sekunde brže od Hamiltona 1:16.732. Iako su se trudili Hamilton i Alonso, Russell postavlja drugo najbrže vrijeme dvije desetinke sporije od Verstappena.

Najgore je u današnjim kvalifikacijama prošao Sergio Perez. Meksikanac je odmah na startu izletio pa će startati kao posljednji. Njemu su se nakon prvog dijela pridružili Piastri, Zhou, Sargeant i Bottas. Što se tiče drugog kruga, Ocon Tsunoda, Norris, Magnussen, i De Vries su bili najsporiji.

Verstappenu je ovo drugi pole sezone nakon onog osvojenog u Bahreinu na prvoj ovogodišnjoj utrci, ukupno 22. u karijeri.

Do njega će u prvom redu biti Britanac George Russell (Mercedes). Iz drugog startnog reda utrku će započeti Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) i Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin). Na petom mjestu je najbrži Ferrari, i to onaj Carlosa Sainza. Šesti je bio drugi vozač Aston Martina Lance Stroll. Razočaran nakon kvalifikacija je ostao i Charles Leclerc koji je kvalifikacije završio kao tek sedmi. Prvih deset su zatvorili kao osmi odlični Alexander Albon u Williamsu, deveti Pierre Gasly u Alpineu i deseti Nico Hülkenberg u Haasu. Utrka je na rasporedu sutra u 7 sati po našem vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close