Kraj je morao doći

Serena otplesala posljednji ples

"Da bih mogla igrati na ovoj razini, igrati na grand slamu, potrebno je puno rada. Očito sam još uvijek sposoban tako igrati", zaključila je legendarna tenisačica koja će ovaj mjesec napuniti 41 godinu.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2022. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su to možda i najmanje očekivali, dogodilo se. Moralo je, iako je čini se publika na tribinama, bila uvjerena da Serena Williams prolazi u osminu finala. I nisu bili daleko, jer je Serena igrala dobro i tko zna što bi bilo da je ranije zaključila prvi set, drugi, da je koristila svoje prilike.

U jednom trenutku je imala 5-3 i svoj servis, ali je onda Ajla Tomljanović uzela četiri gema zaredom. Nakon što je Serena izgubila prvi set, postalo je jasno kako će za eventalnu pobjedu morati uložiti maksimum. A svaki duži gem značio je dodatne probleme za Serenu i pitanje: Koliko će izdražiti na terenu? Vodila je u drugom setu 4-0, pa je izgubila svoj servis. Onda je došao najduži gem koji je poprilično potrošio Serenu. Osmi u drugom setu koji je trajao skoro 17 minuta.

Četiri set lopte Williams nije iskoristila, pa je onda još jednom izgubila svoj servis. Dobila je taj drugi set Serena ali tek u tie breaku i bilo je jasno kako će teško izdržati na terenu do kraja. Ajla Tomljanović je ostala mirna do kraja, čvrsta, bez obzira na ogromnu buku nakon svakog poena kojeg je osvojila Serena.

Jeste Williams krenula breakom, ali je onda u tom trećem setu počela gubiti servise. Jedan, drugi, treći, Tomljanović je došla do velikih 5-1. U sedmom gemu opet velika borba. Serena je spasila šest meč lopti, propustila je svoje dvije i nije izdržala. Jednostavno u ovom trenutku nije mogla. Možda je čak u pojedinim trenucima izvlačila iz svog tijela, svojih udaraca više nego što je mogla. Tomljanović je prošla dalje 7-5, 6-7 (5), 6-1. Ne treba niti napominjati kakva je atmosfera bila na kraju meča.

"Pokušala sam. Hvala tata, znam što gledaš. Hvala mama. A da nije bilo Venus, ne bi bilo ni Serene. Zato ti hvala, Venus. Ti si jedini razlog što je Serena uopće postojala. Bilo je to najnevjerojatnije putovanje na kojem sam bio u životu. Sada sam samo zahvalna svakoj osobi koja mi je ikad u životu rekla: "Idi, Serena." Hoću li se vratiti? Mislim da ne, ali tko zna. Nikada ne možete biti sigurni ni u što. Sada sam spremna biti mama i istražiti što je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati u životu dok još mogu hodati", rekla je Serena i otkrila da je zadovoljna svojim nastupima u New Yorku.

"Da bih mogla igrati na ovoj razini, igrati na grand slamu, potrebno je puno rada. Očito sam još uvijek sposoban tako igrati", zaključila je legendarna tenisačica koja će ovaj mjesec napuniti 41 godinu. Serena odlazi nakon blistave, fenomenalne karijere u kojoj je bila uspona i padova, ali po mnogima je ona najbolja koja je ikad igrala u konkurenciji tenisačica.

Video:  Serena Williams vs. Ajla Tomljanovic Highlights

Brojke kažu kako je osvojila 23 GS naslova u singlu – po sedam puta Australian Open i Wimbldon, tri puta Roland Garros i šest puta US Open. Uz to, ima 14 GS titula u dublu, kao i dva naslova u miksu, ukupno 73 titule u singlu, četiri olimpijska zlata – jedno u singlu i dva u dublu, kao i titulu u Fed kupu. Na prvom mjestu na svijetu provela je 319 tjedana, od toga 186 uzastopno, što je najduži period u povijesti ženskog tenisa. Brojke dovoljno govore.

Kopirati
Drag cursor here to close