Serena Williams izgubila u prvom kolu

Serena: Moj zadnji Wimbledon? Ne znam

"To je pitanje na koje ne mogu odgovoriti. Ne znam. Tko zna? Tko zna gdje ću se pojaviti? Za nastup u New Yorku ima dovoljno motivacije, ipak sam tu doma, to je prvi Grand Slam koji sam osvojila" istakla je Serena.
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2022. u 01:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serena Williams ima 40 godina. Jučer se vratila na Wimbledon nakon 364 dana izvan pravog tenisa. Prošle godine je ovdje u prvom kolu morala predati meč zbog ozljede. Protiv Harmony Tan je odigrala meč pun uspona i padova.

Bio je to meč pun preokreta, posljednji meč dana u kojem je osvajačica 23 Grand Slam titule sedmerostruka pobjednica Wimbledona imala podršku publike, ali je na kraju Francuskinja bila ta koja je došla do pobjede karijere.

Tan je u posljednjem setu imala break zaostatka, potom i zaostatak 4:0 u tie-breaku, ali je uspjela preokrenuti i pokazala veliku mentalnu čvrstoću.Serena je imala 5-4 u trećem setu, servis i
30:15. U prevodu, bila je dva poena od pobjede, ali je izgubila.

" Za moj prvi Wimbledon, to je: Wow. Samo wow. Serena je legenda ovog sporta. Iskreno, kada sam vidjela ždrijeb nije mi bilo svejedno, mislila sam da ću osvojiti koji gem", iskreno je rekla Tan nakon slavlja.

Iako će u rujnu napuniti 41 godinu Serena se sjajno držala protiv 17 godina mlađe Francuskinje Harmony Tan koja je na kraju nakon tri sata i 14 minuta igre slavila sa 7-5, 1-6 7-6(7).Prekinut je tako veliki niz Serene na Grand Slamovima. Naime, prvi put je izgubila meč prvog kola nakon što je izgubila prvi set. U prvih šest navrata uspješno je okretala rezultat protivnice. Ujedno, to joj je tek treći poraz u prvom kolu Grand Slama u 80. nastupu.

" Ovo je bio težak i dug meč, ali u poređenju s prošlom godinom, ovo je bilo bolje. Mislim da sam fizički izgledala jako dobro, međutim nisam dobila neke važnije poene. Za tako nešto morate biti spremni do kraja. Dobila sam neke poene, ali to je bilo premalo. Dala sam koliko sam mogla u ovom trenutku. Jesam li mogla više sutra, možda sam prije tjedan dana mogla napraviti više, ali u ovom meču sam ponudila koliko sam mogla" govorila je Serena.

Novinari su je pitali je li ovo njen posljednji Wimbledon, ona nije odgovarala na takva pitanja

"To je pitanje na koje ne mogu odgovoriti. Ne znam. Tko zna? Tko zna gdje ću se pojaviti? Za nastup u New Yorku ima dovoljno motivacije, ipak sam tu doma, to je prvi Grand Slam koji sam osvojila. Definitivno postoji želja da se igra kući, da budem bolja nego u ovom meču" zaključila je Serena.

Kopirati
Drag cursor here to close