Mečevi se svakodnevno prekidaju

Kaos u Napulju, navijači traže povrat novca

"Turnir će se sigurno završiti do kraja godine, zar ne? Za Božić ćemo imati kratku jednodnevnu stanku, a onda će se 26. prosinca odigrati polufinala", ciničan je jedan komentator.
Sport / Ostali sportovi | 20. 10. 2022. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada se ovakve stvari nisu događale na ATP Touru. Novi turnir u kalendaru, onaj u Napulju je osigurao status najgoreg organizacijskog u ovoj godini sigurno. Već na početku su se pojavili problemi s podlogom, tenisači nisu željeli igrati, trenirati, pa su se tražila neka druga rješenja.

Danas je već četvrtak, u kosturu turnira bi trebali biti kompletirani mečevi drugog kola, ali organizatori još uvijek nemaju završena četiri meča prvog kola. Čak i ako im se nekim čudom poklope savršeni vremenski uvjeti, nedostatak terena za igranje i natrpan raspored prijete još većim kaosom.

Negoduju igrači, nezadovoljni navijači traže povrat novca od ulaznica, a svakog dana jednostavno nakon 19 sati mečevi se prekidaju.

"Improvizacija, neorganiziranost, neiskustvo. ATP 250 pokazao se kao katastrofa. Ispada da je u Napulju sačuvana samo panorama. Iskreno, negativan publicitet kojeg bismo bili pošteđeni," navode mediji.

I dalje je najveći problem organizatora podloga, jer su tereni smješteni odmah do mora i jednostavno u jednom trenutku
podloga postaje skliska.

Čuđenje teniskih fanova i komentatora na društvenim mrežama u međuvremenu je iz čuđenja preraslo u ismijavanje. Pitaju se kako je moguće da je ATP dopustio takvu blamažu, omogućivši licencu turniru na tvrdoj podlozi na otvorenom uz more u sredini listopada. Kao glavnog krivca detektiraju prvog čovjeka Toura, Talijana Andreu Gaudenzija.

"Turnir će se sigurno završiti do kraja godine, zar ne? Za Božić ćemo imati kratku jednodnevnu stanku, a onda će se 26. prosinca odigrati polufinala", ciničan je jedan komentator.

Kopirati
Drag cursor here to close