Woods oborio rekord

VIDEO I Scheffler potvrdio status najboljeg, još jednom uzeo Masters

Ove godine je Scheffler uzeo Arnold Palmer Invitational, nakon toga The Players Championship, pa Masters. Jedini uz Tigera Woodsa koji još uvijek igra.
Sport / Ostali sportovi | 15. 04. 2024. u 11:26 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je drugi put da osvaja veliki turnir, jedan od najvećih, Masters. Valjda i zato nije bio previše impresioniran. Scottie Scheffler je još jednom obukao zeleni sako pa će se okrenuti nekim drugim stvarima u životu. Barem određeno vrijeme.

"Sve o čemu mogu razmišljati je povratak kući. Ovo je posebno vrijeme za nas. Idem kući, uživat ću u ovoj pobjedi, ali i rođenju djeteta. Moji će se prioriteti vrlo brzo promijeniti. Moj sin ili kći bit će glavni prioritet, s mojom suprugom, tako da će golf sada vjerojatno biti četvrti u nizu", pojasnio je jedan od najboljih golfera današnjice.

To je potvrdio i posljednjeg dana Mastersa u Augusti. Tri "birdieja" zaredom, da se malo jednostavno odmakne od prvog najbližeg, Šveđanina Ludviga Aberga. Koji je opasno prijetio.

Nakon što je Scheffler upisao "birdieje" i na 13., 14. te 16. rupi, njegova prednost ispred drugog Aberga je narasla na konačnih četiri udarca, dok su treće mjesto podijelili Englez Tommy Fleetwood i dvojica Amerikanaca Max Homa i Collin Morikawa sa sedam udaraca zaostatka za Schefflerom.

Scottie je jedan od najboljih u ovom trenutku, Šveđanin je ipak postao profesionalac tek prije 10 mjeseci. Ali napreduje strašno.
Osvajao je turnire iz PGA serije, DP World Toura, igrao je odlično na Ryder Cupu. Aberg, je pokušavao postati prvi debitant koji je osvojio Masters nakon Fuzzyja Zoellera 1979. godine

Video: Masters Augusta 

Ted Scott, caddie Scottiea Schefflera je ranije osvajao Masters s Bubbom Watsonom, međutim kako kaže, Scottie je ipak nešto posebno.

"Kad me nazvao, nisam imao pojma da je tako dobar.On zapravo nema slabosti."

Ove godine je Scheffler uzeo Arnold Palmer Invitational, nakon toga The Players Championship, pa Masters. Jedini uz Tigera Woodsa koji još uvijek igra.

Sad je postavio rekord jer se 24. put zaredom plasirao u treću i četvrtu rundu Mastersa ali je u subotu i nedjelju odigrao vrlo loše te završio natjecanje na 60. mjestu, posljednjem od svih koji su odigrali sve četiri runde, s ukupnim rezultatom 16 iznad para. Branitelj naslova, Španjolac Jon Rahm također nije imao dobar vikend pa je završio na diobi 45. mjesta s devet udaraca iznad para.

Kopirati
Drag cursor here to close