Prvi nakon 33 godine

VIDEO I Golfer amater osvojio turnir, ali ne može uzeti 1.5 milijuna dolara

Iako je osvojio turnir, Dunlap koji ostaje bez čeka vrijednog 1.5 milijuna dolara! Taj će iznos, naime, otići u ruke drugoplasiranog Južnoafrikanca Christiaana Bezuidenhouta. Razlog - Dunlap je još uvijek amater.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2024. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Negdje u ovo vrijeme prije 33 godine, velikan golfa, Phila Mickelson je samo bio mladi igrač, amater koji je tada napravio podvig. Osvojio je turnir u Tucsonu, novčanu nagradu u visini od 180.000 dolara nije mogao prihvatiti, jer je bio amater.

Za njega u tom trenutku to nije problem jer su roditelji financirali njegovo školovanje. Scott Verplank je bio prije Mickelsona, posljednji 1985.

I onda se turniru u Californiji pojavio Nick Dunlap koji ima samo dvadeset godina. Dečko s druge godine Sveučilišta u Alabami koji je ušao u društvo odabranih. Prvi nakon Mickelsona amater pobjednik, drugi najmlađi osvajač na PGA Touru u 90 godina iza Jordana Spietha koji je 2013. kao 19-godišnjak slavio na John Deere Classicu.

Video: Nick Dunlap

"Osjećao sam kao da je ovaj scenarij već bio napisan. Do sada nešto slično nisam osjetio. Tako je cool biti ovdje i osvojiti turnir kao amater. Da ste mi rekli u srijedu da ću ovo napraviti ne bih vam vjerovao", pričao je uzbuđeni Dunlap koji ostaje bez čeka vrijednog 1.5 milijuna dolara!

Taj će iznos, naime, otići u ruke drugoplasiranog Južnoafrikanca Christiaana Bezuidenhouta. Puno je to više novca nego što je bilo kod Mickelsona prije 33 godine, ali takva su pravila. Ono što je za Dunlapa važno jeste nastavak karijere. Ova pobjeda Dunlapu osigurava dvogodišnje izuzeće na PGA Touru i kvalificira ga za The Players Championship, Masters i PGA Championship.

O tome hoće li ostati u svijetu amatera ili će prijeći u profi vode, Nick je rekao:

"Ne znam. Moram odvojiti trenutak da shvatim što se upravo dogodilo. To je odluka koja se ne tiče samo mene, ona utječe na puno ljudi".

Kopirati
Drag cursor here to close