Ali trpi kritike

Šarapova od 465.000 eura napravila biznis vrijedan 170 milijuna eura

"Šugarpova" nudi sve vrste slatkiša i bombona u više od 20 zemalja svijeta, usprkos kritikama koje je dobivala da promoviraju nezdravu hranu djeci i mladima.
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2023. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Bivša ruska tenisačica Marija Šarapova i nakon sjajne teniske karijere nastavila je da zarađuje ogroman novac, a biznis slatkiša koji je pokrenula, omogućio joj je da njena kompanija danas vrijedi nevjerojatnih 170 miliona eura.

Kada je ušla u biznis, Šarapova je uložila oko 460.000 eura, a onda brendirala proizvode pod nazivu "Šugarpova". Od tada, posao cvjeta, a svake godine zaradi oko 18 milijuna eura, što je više nego tijekom karijere.

"Šugarpova" nudi sve vrste slatkiša i bombona u više od 20 zemalja svijeta, usprkos kritikama koje je dobivala da promoviraju nezdravu hranu djeci i mladima, prenosi Klix.

"To je razumljivo. Ne znam da li je to pošteno, ali razumijem kritike. Ali, jedini način da odgovorim na to je da sam sportaš koji zna što je zdravo, a što nije za moje tijelo. Biti zdrav je jedan od najvećih prioriteta profesionalnog sportaša. Ali, s druge strane, također znam da svi vole slatkiše, uključujući i mene", rekla je za CNBC.

Zahvaljujući uspjehu "Šugarpove", u Nacionalnoj asocijaciji poslovnih žena Rusije, Šarapova je imenovana za savjetnika poduzetnica i poslovnih žena.

Marija Šarapova već dugo živi u Sjedinjenim Američkim Državama i zaručena je za britanskog milijardera Alexandera Gilkesa, a u svojoj karijeri osvojila sve Grand Slam titule.

Wimbledon je osvojila 2004. godine sa svega 17 godina, a dvije godine kasnije osvojila je i US Open. Australian Open Šarapova je osvojila 2008. godine, a 2012. i 2014. osvajala je Roland Garros. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je srebrnu medalju.

Kopirati
Drag cursor here to close