Izišla iz ormara

Ruska tenisačica potvrdila da je lezbijka

U intervjuu za YouTube kanal sportskog novinara Vitje Kravčenka ruska tenisačica Daria Kasatkina priznala je da je lezbijka.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2022. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ATP / Ruska tenisačica Darija Kasatkina

Daria Kasatkina (25) trenutno zauzima 12. mjesto WTA liste, a zbog toga što predstavlja Rusiju na nedavno završenom Wimbledonu joj nije bilo dozvoljeno sudjelovanje.

"Imam li djevojku? Da. To je tabu tema u Rusiji, kao i mnoge druge, neke su i važnije od toga. Često ljudi govore o tome da li neko želi ili ne želi biti gej. To je smiješno. Ako postoji izbor, tko ne bi izabrao biti heteroseksualac, posebno u Rusiji? Život je mnogo lakši. U Rusiji se ne mogu držati za ruke sa svojom partnericom i, kako stvari stoje, nikada neću ni moći. Mislim da su oko Svjetskog prvenstva u nogometu postojale neke pozitivne tendencije, ali to više nije slučaj", izjavila je Kasatkina u intervjuu za YouTube kanal sportskog novinara Vitje Kravčenka, prenosi Sport Klub.

"Teško je živeti 'u ormaru', kako kažu na engleskom. To ne možete raditi predugo, preteško je. Onda razmišljate samo o tome", kaže igračica rođena u Toljatiju.

Kasatkina je najbolji plasman karijere na WTA listi imala 2018. godine, kada je došla do desete pozicije, a osvojila je četiri WTA titule.

Na Grand Slam turnirima najdalje je dogurala na Roland Garosu ove godine – igrala je polufinale.

Kopirati
Drag cursor here to close