Strašno

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta na meti trolova: "Najviše me vrijeđaju iz Srbije"

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta, koja je nastupala i za Australiju, podijelila je uvredljive poruke koje je primila.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2023. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša tenisačica, a danas trenerica i komentatorica, Jelena Dokić odgovorila je na napade internetskih trolova koji su je bombardirali negativnim komentarima na račun njenog izgleda na Australian Openu.

U objavi na Instagramu poručila je da je posramljivanje tijela i debljine u porukama koje je primila u posljednja 24 sata bilo odvratno, prenosi Jutarnji.hr

"Toliko o tome da žene podržavaju druge žene"

U objavi je napisala da ružni komentari dolaze sa svih strana svijeta, a posebno iz Srbije. Istaknula je da među onima koji ju vrijeđaju ima dosta žena i dodala "toliko o tome da žene podržavaju druge žene".

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta, koja je nastupala i za Australiju, podijelila je uvredljive poruke koje je primila.

"Najčešći komentar je 'Što joj se dogodilo, tako je velika?'. Reći ću vam što se dogodilo, nalazim način, preživljavam i borim se. I stvarno nije važno što radim i što se dogodilo jer veličina ne bi trebala biti bitna", napisala je Dokić.

Zaključila je da je bitnije biti ljubazna i dobra osoba, što oni koji zlostavljaju nju i druge očito nisu. Dokić se umirovila 2014. godine, a sa samo 16 godina nastupila je u četvrtfinalu Wimbledona 1999. Australiju je predstavljala na Olimpijskim igrama u Sydneyu te je igrala u polufinalu Wimbledona.

Javna prozivka 

Nakon što je stigla di četvrtfinala French Opena 2002. godine, našla se na četvrtom mjestu svjetske rang liste. 2018. objavila je autobiografiju "Unbreakable" u kojoj je iznijela detalje fizičkog, verbalnog i psihičkog zlostavljanja koje je pretrpjela od svog oca i bivšeg trenera Damara Dokića.

U posljednjim objavama na Instagramu bivša tenisačica kaže da ju nasilnici neće ušutkati.

"Ovdje sam, borim se za sve koje koji su zlostavljani i posramljeni. Ne mogu promijeniti svijet, ali nastavit ću govoriti i prozivati takvo ponašanje. Koristit ću ovu platformu za nešto dobro i dati glas onima koji su usamljeni i prestrašeni", napisala je tenisačica.

Dokić je u prošlosti govorila o svojim borbama s mentalnim zdravljem. Prošlog lipnja, u videu objavljenom na Instagramu, otkrila je da je bila blizu toga da si oduzme život i rekla da ju je stručna pomoć spasila.

Kopirati
Drag cursor here to close