Na sudu u suzama

Sanchez Vicario: Vjerovala sam svom mužu, nisam trebala

Jednoj banci u Luksemburgu duguje nešto manje od 8 milijuna eura, a španjolsko je tužiteljstvo tereti da je s bivšim suprugom Josepom Santacanom pokušala namjestiti izbjegavanje plaćanja.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2023. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još 1989. godine je iznadila mnoge osvajanjem Roland Garrosa. Taj turnir je ukupno osvojila tri puta, jednom je otišla do kraja na US Openu. U veljači 1995. godine je bila najbolja igrača svijeta. Danas je Arantxa Sanchez Vicario završila na sudu, nalazi se u velikim problemima, mogla ni čak i u zatvor.

Jednoj banci u Luksemburgu duguje nešto manje od 8 milijuna eura, a španjolsko je tužiteljstvo tereti da je s bivšim suprugom Josepom Santacanom pokušala namjestiti izbjegavanje plaćanja. U ponedjeljak je započelo i suđenje nakon višegodišnje pravne borbe.

Tužiteljstvo je iznijelo za što je se točno tereti. Ona je, po njima, zajedno s još pet suoptuženih osmislila plan po kojem bi dekapitalizirala veliki dio svoje imovine, kako je strana banka ne bi teretila. Slavna tenisačica suočava se s mogućom kaznom zatvora od četiri godine, a što traži tužiteljstvo.

Uz plač, Vicario je rekla da je htjela platiti sav dug luksemburškoj banci, ali da joj je njen bivši suprug rekao da je on to već učinio za nju:

"Nisam znala što se točno događa, to jest što je on radio s tim novcem. Od 2009. godine je uz moj pristanak raspolagao mojom imovinom. Vjerovala sam mu, a nisam trebala. Banka naplaćuje dug, već sam uplatila dva milijuna eura, a isplata se nastavlja redovno" rekla je Vicario.

Istaknula je i to da je već tužila svog bivšeg supruga za naknadu štete, a sudac joj je na kraju saslušanja dopustio da bude odsutna sa svih daljnjih sudskih poslova, sve do izricanja presude.

Kopirati
Drag cursor here to close