Utaja poreza, pranje novca

Arantxi Sanchez prijeti zatvor

"Moja je pogreška bila u tome što sam se zaljubila u krivog čovjeka. Vjerovala sam svom bivšem mužu, a on me izigrao" dodala je Vicario.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2023. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Višegodišnja pravna bitka koju zasad više ili manje uspješno vodi Arantxa Sanchez Vicario, polako se bliži kraju. Svojedobno, početkom 90-tih prva tenisačica svijeta mogla bi se uskoro suočiti sa sudbinom u vidu izricanja presude na sudu u Barceloni. Tužiteljstvo je tereti da je, zajedno s bivšim suprugom Josepom Santacanom skrivala imovinu i prebacivala je treće zemlje kako bi izbjegla plaćanje poreza u Luksemburgu. Luksemburškoj banci navodno duguje oko 7.5 milijuna eura, pišu Sportske novosti.

Tužiteljstvo dakle, traži kaznu zatvora od četiri godine zbog pronevjere i pranja novca, uz novčanu kaznu od 8.640 eura. Naravno, luksemburška banka već se polako naplaćuje, jer dug prema njoj svakako mora biti podmiren, a o tome je Vicario opširno govorila u nedavnom intervjuu za El Pais:

"Pola od svega što sam ikada zaradila kao profesionalna tenisačica moram dati na dug. Dvoje djece uzdržavam tako da mi s novcem uskoče prijatelji. Već sam se navikla na to. Nevjerojatno je koliko truda ulažem, a to ću morati i nastaviti do kraja života, da se sve ekonomski posloži. Stanje je jako, jako teško " rekla je Vicario.

Osvajačica ukupno četiri Grand Slam turnira trenutno je u Miamiju gdje ima svoju tenisku školu, a surađuje i s nekim TV-postajama na kojima radi kao sukomentatorica. Dosta toga je u intervjuu svalila i na svog bivšeg supruga od kojeg se rastala 2019. godine.

"Nitko mi ništa nije dao. Sve što sam zaradila u karijeri stekla sam svojim trudom, radom i zalaganjem. To što je moje je moje i od moje djece. Moja je pogreška bila u tome što sam se zaljubila u krivog čovjeka. Vjerovala sam svom bivšem mužu, a on me izigrao" dodala je Vicario.

Kopirati
Drag cursor here to close