Bjeloruskinja odgovorila

Sabalenka: Nisam učinila ništa Ukrajincima

Još uvijek vjerujem da nisam učinila ništa Ukrajincima, kao što to nisu učinili ruski i bjeloruski sportaši. Neki poput mene im čak i pomažu, iako privatno" rekla je 24-godišnjakinja iz Minska, druga na svjetskoj ljestvici.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je krenula agresija na Ukrajinu, sportaši i sportašice iz ove zemlje ulaze u različite polemike sa kolegama i kolegicama iz Rusije i Bjelorusije. Tako se oglasila Marta Kostjuk na početku turnira u Indian Wellsu.

"Razočarana sam što mi ni jedna ruska tenisačica, do sada, nije došla i rekla mi kako joj je žao zbog svega što se događa. Da se ispriča zbog toga što njena zemlja nanosi mojoj. Ovo što se događa je strašno i nitko mi nije dao podršku, nitko nije pitao kako sam. Pa, to je šokantno. Ovdje nije riječ o politici, nego o ljudskim životima. Boli me kada vidim kakvi problemi muče tenisačice i tenisače. Njima je važno gdje prebaciti svoj novac ili slične teme. To je neprihvatljivo. Nemam pojma zašto se Rusi ovako ponašaju, jer nije tajna što se u Ukrajini događa. Znamo tko koga napada, znamo tko koga bombardira i prema tome ne možeš ostati ravnodušan i neutralan", rekla je Kostjuk.

Aryna Sabalenka, trenutačno jedna od najboljih na svijetu je imala neugodno iskustvo s obzirom da je Lesia Tsurenko odbila igrati protiv nje u drugom kolu.

Sabalenka je pred novinarima govorila o problemima u ženskoj svlačionici u kojima su se našle tenisačice iz Rusije i Bjelorusije s jedne strane, te Ukrajinke s druge.

"Mislim da WTA čini sve što može kako bi kontrolirao situaciju, ali jasno je da između nas postoje tenzije. Još uvijek vjerujem da nisam učinila ništa Ukrajincima, kao što to nisu učinili ruski i bjeloruski sportaši. Neki poput mene im čak i pomažu, iako privatno" rekla je 24-godišnjakinja iz Minska, druga na svjetskoj ljestvici.

Komentirala je i činjenicu da je ukrajinska tenisačica Lesia Tsurenko odbila igrati protiv nje u drugom kolu turnira.

"Mislim da je to do njenog trenera. Imala sam problem s njim prošle godine, i to je sigurno utjecalo na takvu odluku" rekla je Sabalenka.

Kopirati
Drag cursor here to close