Veleposlanstvo Španjolske poklanja figure

Šah se vraća na Španjolski trg

Veleposlanstvo Španjolske daruje Mostaru šahovske figure za igru na otvorenom koje će biti na raspolaganju šahovskim klubovima u Mostaru.
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2024. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon duže vremena šah bi se mogao ponovo igrati na Španjolskom trgu. Kao što je poznato, obnovom centralne gradske zone na Španjolskom trgu je napravljena prirodna šahovska tabla koja je bila na raspolaganju ljubiteljima šaha u Mostaru. Šahisti su tako odmjeravali snage igrajući svoje partije u jednom prirodnom, nešto drugačijem ambijentu. Međutim, posljednjih godina ploča je tu, ali nema niti figura niti igrača. Ipak, stvari bi se mogle promijeniti.

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara u srijedu 12. 6. 2024. godine, u 12:00 sati bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o donaciji između veleposlanstva Španjolske u BiH i grada Mostara. Veleposlanstvo Španjolske ovom prilikom daruje Mostaru šahovske figure za igru na otvorenom koje će biti na raspolaganju šahovskim klubovima u Mostaru. Ugovor će potpisati gradonačelnik Mostara, dr. Mario Kordić i Nj.E. veleposlanica Španjolske u BiH, Maríe Terese Lizaranzu Perinat. 

"Sigurno je da jedna ovakva donacija znači puno. Prije svega rekao bih za popularizaciju šaha kao sporta u gradu Mostaru. Prema informacijama koje imamo, šahovske figure za igru na otvorenom će biti na trgu i svi oni koji vole ovaj sport, koji se bave ovim sportom će moći igrati, uživati u ovoj igri, družiti se, analizirati partije kako to obično rade. U klubovima u Mostaru ima mladih koji se bave šahom, koji ostvaruju sjajne rezultate i nadamo se da će se kod mladih probuditi još veći interes za šahom", reći će prvi čovjek Šahovskog Kluba Mostar, Senad Zekić.

Na Španjolskom trgu gdje se nalazi šahovska ploča bit će organiziran i revijalni brzopotezni šahovski turnir u organizaciji H.Š.K. Zrinjski i Š.K.Mostar. Po završetku turnir veleposlanica će uručiti prigodne nagrade za prva tri mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close