Šesti po redu

Održan šahovski turnir Brotnjo Open 2024, Tin Maduna slavio u kategoriji do 16 godina

Tin Maduna je svoju kvalitetu potvrdio u kategoriji do 16 godina. Sofija Mimić i Roko Sršen su bili najbliži na drugom i trećem mjestu.
Sport / Ostali sportovi | 04. 03. 2024. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda Šahovski klub Brotnjo i Sveučilište Hercegovina bili su domaćini 6. Brotnjo opena, međunarodnog šahovskog turnira.
Koji je okupio rekordnih 138 kadeta i juniora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Dan prije samog turnira održana je edukacijska radionica i simultanka u kojoj su protiv prijavljenih igrača i igračica, igrali velemajstor Milan Draško iz Crne Gore te Internacionalni majstor
Ivan Galić iz Širokog Brijega. Mladi, talentirani Tin Maduna (ŠK Mostar) je ostao među posljednjima pruživši sjajan otpor Drašku i Galiću.

Kada je u pitanju drugi dan turnira, sudionici turnira su igrali u šest kategorija. U onoj najmlađoj, do osam godina, Relja Radović (4 boda) je osvojio prvo mjesto ispred Ivana Anđela Jerkovića i Josipa Barbarića.

U kategoriji do 10 godina, Andrija Savić je sa šest osvojenih bodova na kraju bio najbolji, Nikola Crnoja je završio kao drugi, Ivan Ćorić kao treći. Vrlo zanimljivo je bilo u kategoriji do 12 godina. Andrija Mucaji je na kraju imao 6.5 bodova, ispred Lucije Galić i Mihaela Marića koji su ostali kratki za pola boda.

Pehar pobjednika (U14 kategorija) pripao je Roku Petriću (6 bodova), Borna Mihael Bjeliš i Čedomir Košutić su završili na drugom i trećem mjestu. Tin Maduna je svoju kvalitetu potvrdio u kategoriji do 16 godina. Sofija Mimić i Roko Sršen su bili najbliži na drugom i trećem mjestu.

Kada su u pitanju oni najiskusniji (U20), Slađan Kujačić je slavio s osvojenih 6.5 bodova, Karlo Mijić i Filip Pehar su ostali na 4.5 boda.
Turnir je se igrao švicarskim sustavom od 7 kola uz tempo igre od 10 min plus 5 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Također turnir se rejtingirao za FIDE rejting listu a suci turnira su bili: glavni sudac Tihomir Marić uz dva pomoćna Ivo Petrović i Ilija Knezović.

Kopirati
Drag cursor here to close