Bjeloruskinja slavila u tri seta

Sabalenka osvojila Australian Open

Udarala je Sabalenka, nije popuštala, servisi su išli preko 180 KM/h i na kraju je iskoristila četvrtu meč loptu. Rybakina je izbacila jedan forehand u aut. Nije izdržala, Bjeloruskinja se srušila u suzama.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2023. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri puta je Aryna Sabalenka u karijeri igrala polufinale jednog Grand Slam turnira. Nikada nije bila u finalu, nikada u Australiji nije prošla dalje od četvrtog kola. Barem kada je u pitanju singl. Danas je Bjeloruskinja pobjednica Australian Opena. Danas je u finalu, Sabalenka nakon velike borbe savladala Elenu Rybakinu, pobjednicu Wimbledona 4-6, 6-3, 6-4.

Rybakina je bolje krenula u meč. Break za 2-1, vodstvo od 4-2, ali se Sabalenka ne predaje. Uspijeva se vratiti na 4-4, međutim onda opet gubi svoj servis. Taj drugi izgubljeni nije uspjela vratiti, jer je Rybakina glatko, bez izgubljenog poena uzela deseti gem za 4-6. Sabalenka se u prvom setu napravila pet dvostrukih pogrešaka, što za jedno ovakvo finale nije malo. Dovoljno je bilo vidjeti onaj deveti gem u kojem je napravila dvije dvostruke. Kao nekada prije kao što je znala uraditi Sabalenka. Uz to, Rybakina je puno bolje igrala na drugi servis Sabalenke, napravila je samo šest neforsiranih pogrešaka u setu. 

Jako opasno je živjela na početku drugog seta Sabalenka, odmah je morala spašavati dvije break lopte i nekako se srećom po nju uspjela izvući. Međutim, vrlo brzo se Rybakina suočila s break loptama na svoj servis. Prvu je spasila sjajnim servisom, ali drugu nije. Onog trenutka kada je Rybakina izgubila svoj servis u drugom setu pojavili su se problemi. Prvo je ispustila break loptu da se odmah vrati u set, a onda se morala ponovo Rybakina vaditi na nove tri break lopte.

Sabalenka je sve bolje servirala kako se bližila završnica seta, dok je Rybakina imala sve više problema. U ključnim trenucima, drugog seta, Sabalenka je povezala dva as servisa za povratak u meč 6-3. Podatak da je Sabalenka imala sedam break lopti u tom drugom setu govori sam za sebe. Uz to je Aryna imala 21 winner.

Sabalenka je iskoristila treću break loptu za 4-3 u setu odluke. Na meč loptu je Sabalenka napravila dvostruku, onda je počistila liniju, ali nije iskoristila niti drugu meč loptu. Rybakina je čak imala i break priliku, ali se Sabalenka zahvaljujući servisu izvukla. Udarala je Sabalenka, nije popuštala, servisi su išli preko 180 KM/h i na kraju je iskoristila četvrtu meč loptu. Rybakina je izbacila jedan forehand u aut. Nije izdržala, Bjeloruskinja se srušila u suzama. Nije izdržao ni njen trener Anton Dubrov. Sabalenka je odservirala u današnjem finalu 17 aseva, imala je 51 winner, 28 neforsiranih pogrešaka.

Kopirati
Drag cursor here to close